Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Nasıl 4000$ Seviyesine Ulaştı?

Küresel adaptasyon ile birlikte Bitcoin fiyatı 2012’den beri hızla artış gösterdi. Uluslararası piyasada önemli gelişmeler yaşandı.

İyi Performans Gösteren Bir Varlık

Jack Sparrow olarak bilinen tanınmış bir kripto para araştırmacısı, yakın bir zamanda Bitcoin’in belirli bir fiyat kriterine ulaşmasının ne kadar sürdüğüne ilişkin bulguları yayınladı.

Yukarıdaki tablodan görülebileceği üzere Bitcoin neredeyse 0$ olarak başlayıp 1.789 gün içinde 2000$ olmuş. Bütün bunlar 7 yıla tekabül ediyor.

Fakat 2000$’dan 4000$’a artması aynı oranda gerçekleşmesine rağmen sadece 85 gün sürdü.

Büyük Şirketler Optimist Davranıyor

Bitcoin marjinal hale gelirken birçok kez kara para piyasası ve yasa dışı ticaret ile gündeme geldi. 2017 yılında Bitcoin yeni bir çağa girdi ve Goldman Sachs, JPMorgan ve Fidelity Invesments gibi en büyük multi milyarder enstitüler piyasaya da yer aldı.

Hatta Goldman Sachs portföy yöneticilerini Bitcoin’e yatırım yapmaya teşvik etti ve Fidelity madencilik ekipmanları ile kripto para birimlerini araştırdı.

140 milyar $’lık piyasayı büyük şirketler şu an göz ardı edemiyor.

Hala Balon Olarak Düşünülüyor

Öte yandan, kripto paralar için yapılan tarihsel çalışma gösteriyor ki gerek teknoloji dünyası gerekse Wall Street’deki gözlemciler kripto paraları bir “kabarcık” olarak gördü. Geleneksel yatırımcı Peter Schiff’in görüşüne göre, fiyattaki ani artış Bitcoin’in öz değerini aşmış olabilir.

Buna rağmen Bitcoin en çok kabul edilen kripto para olmasıyla birlikte güvenli bir değer ve uzun dönem yatırımı olarak kabul edildi. Bütün bunlar gösterdiği olumlu artışlar ile birlikte yaşandı.

Medyanın İlgisi Büyük

Bu güven sonucu Bloomberg ve CNBC gibi yayınlar kanallarında kapsamlı olarak Bitcoin ile ilgili programlara yön verdi.

Dijital para birimi ise olağandışı artış sırasında uluslararası bir kullanıcı tabanı kurdu ve küresel olarak kabulünü önemli ölçüde geliştirdi.

Saxo Bank analisti Kay Van-Petersen:

“Bu geçici bir heves değil. Kripto paralar hayatımızda olmaya devam edecek. En önemlileri iki ya da üç tane olacak. Bitcoin’de bunlardan biri olmaya devam edecek. Bunun sebebi ise ilk girenin avantajlı olması, ölçek ve öncü konumda yer almasıdır.” diye konuştu

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment