Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Kullanıcılarını Uyardı!

Hong Kong merkezli kuruluş kullanıcılarına hesap güvenilirliği ile alakalı sıradışı telefon çağrıları geldiğini açıkladı.

Kripto para borsası olan Bitfinex müşterilerini hesaplarına dair kişisel bilgilerinin paylaşılmasının istendiği çağrılara karşı uyardı. Farklı örneklerde de bu çağrılarla müşterilerin bazı isimsiz yazılımları indirip yatırım hesaplarını korumaları istendi. Aramaları yapan kişiler Bitfinex’le ilişkili olduklarını iddia etse de kripto para takas platformu aksine şirketin ve üçüncü taraf ortaklarının Bitfinex kullanıcıları ile telefon görüşmeleri aracılığıyla iletişime geçmeyeceğini ve herhangi bir yeni yazılım indirmelerini istemeyeceğini belirtti.

Bu Bitfinex’in siber güvenlik sorunlarıyla uğraştığı ilk vaka değil. Bir yıl önce şirketin web sitesi hacklenmiş ve 65 Milyon $ çalınmıştı. Bu olay Bitcoin‘in azımsanamayacak miktarda değer kaybetmesine ve değerinin 100 $‘dan fazla düşmesine sebep olmuştu.

Bitfinex kulanıcılarının temkinli davranmasını ve birkaç basit kuralı takip ederek güvenliklerini sağlamalarını tavsiye etti: Reklamlar e-dolandırıcılık aracı olarak kabul edilmeliydi. Müşteriler linklere tıklamaktan kaçınmalı, url adreslerini kendileri tuşlamalı ve hatta güvenilir siteler yer imi olarak kaydedilip bu sitelere yalnızca bu yolla erişime bağlı kalınmalıydı.

Aynı zamanda müşteriler bilinmeyen ve şüphe çeken kaynaklardan gelen e-maillerle iletilen hiçbir linki açmamalı, son olarak da yatırımcıların şifreleri gibi hassas kişisel bilgilerini, Bitfinex temsilcileri dahil olmak üzere kimseyle paylaşmamalıydı.

Ayriyetten yapılan bir açıklamada, Bitfinex, sayısı gün geçtikçe artan güvenlik sorunları ile başa çıkmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıkları konusunda müşterilerini temin etti. Şirket yalnızca daha fazla şikayeti gündeme getirmekle kalmadı, aynı zamanda sorunların giderilmesi için eleman sayısını arttırdı.

Nisan ayında Bitfinex’in havale ile ödeme almayı artık kabul etmeyeceği söylenmişti. Şirket bu kararın arkasındaki sebebi açıklamasa da Bitfinex’in tanınmış bir Amerikan küresel bankacılık ve finansal servisler grubu Tayvanlı bankası Wells Fargo‘dan gelen baskılar sonucu olduğu gözüküyordu. Bitcoin transfer platformu bunu:

Nisan 18’den itibaren Bitfinex’e yapılan her havale Tayvan bankalarımız tarafından engellenip reddedilecek. Bu, şu an hükümlü tüm para birimleri için geçerli olacak. Dolayısıyla müşterilerimizi ikinci bir açıklamaya kadar havale göndermemeye çağırıyoruz. diyerek duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment