Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ne Zaman Yükselecek? İşte Analistin Cevabı

Geçtiğimiz hafta şok bir düşüşle değer kaybeden Bitcoin için “ne zaman yükselecek” soruları hem BTC yatırımcıları hem de piyasa takipçileri tarafından sorulmaya başlandı. Tahminleriyle çok konuşulan PlanB sosyal medya üzerinden bu soruya cevap niteliğinde paylaşımlar yaptı.

Son 7 günde %12 oranında değer kaybeden Bitcoin tüm dijital para dünyasını da etkiledi. Genel olarak tüm kripto para sektöründe kırmızı grafiklerin hakim olduğu bu süreçte başı çeken Bitcoin için toparlanma senaryoları da ortaya çıkmaya başladı. Çoğu uzman eylül ayı başında yaşanmaya başlayan ilk düşüşten itibaren Bitcoin’in gücünü kaybetmeyeceğine inandı. Bunlardan biri de BTC için S2F modeliyle tanıdığımız ünlü analist PlanB idi.

PlanB düşüşün başladığı ilk günlerde attığı tweet ile bu düşüşün, uzun vadeli bir yatırım olarak değil de yalnızca yükseliş trendindeyken BTC satın alan kesimi ayıklamak için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi. PlanB bundan sonra izlenmesi gereken adımların “V” şeklinde bir toparlanma görülebileceğinin de olası olduğunu ekledi.

Aylık Kapanış Hiçbir Zaman Bu Değerin Altına Düşmedi, Düşmez

Bitcoin için 200 haftalık hareketli ortalama (200WMA) seviyesinin 6.600 dolar olduğunu söyleyen PlanB bu sayının her ay yaklaşık 200 dolar arttığını dile getirdi. PlanB Bitcoin için 200WMA seviyesinin asla aşağı doğru bir hareketlenme göstermediğinin ve aylık kapanışın hiçbir zaman 200WMA değerinin altına inmediğinin altını çizdi.

BTC fiyatının mart ayında gördüğü 3 bin dolar seviyelerini görebileceğini düşünen kesime karşı BTC, PlanB’nin iddia ettiğini gibi bir seyir gösterirse Bitcoin için 6.600 dolar olan 200WMA seviyesinin altına düşmemesi gerekir. PlanB’ye göre bu tabloya bakıldığında BTC için uzun vadede bir yükseliş trendi devam ediyor.

Bitcoin-ne-zaman-yükselecek
BTC aylık kapanışlarının 200WMA altına düşmediğini gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin’i Tercih Edenler Hızla Artıyor

PlanB yaklaşık 130 bin takipçisi olan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Bitcoin’in hızla yaygınlaşmakta olduğunu belirtti. Analist, BTC’nin işlem yapmak ve güçlü bir birikim oluşturmak isteyen 3 milyon insan tarafından tercih edildiğini vurguladı. PlanB, 200 milyar dolar değerinde bir para tabanıyla ise bu bakımdan dünyanın en büyük 21. para birimi olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment