Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Analistlerden Bitcoin ve Altcoin Yorumu

İçinde bulunduğumuz ayın başlarında Bitcoin fiyatının 2 bin doları bulan değer kaybı altcoin değerlerini de etkiledi ve piyasada genel olarak bir düşüş trendinin gözlemlenmesine sebep oldu. Çoğu kripto para meraklısı ve yatırımcısı piyasanın önümüzdeki günlerdeki durumunu merak ederken, uzmanlar da görüşlerini paylaştı.

Son 7 günde Bitcon (BTC) %12’nin üzerinde değer kaybı yaşarken, altcoinlerin durumu da pek iç açıcı değildi. İlk 5’teki altcoinler; XRP yaklaşık %15 düşüşle, Ethereum (ETH) ve Chainlink (LINK) ise %20’yi aşan kayıplarla karşılaştı. Gelecekte en değerli 3 kripto para arasına girebileceği tartışılan Polkadot (DOT) ise %30’un üzerinde bir düşüş yaşadı.

Sosyal medya üzerinde Crypto Michael adı ile bilinen Hollandalı trader ve analist Michael van de Poppe, attığı tweet ile Bitcoin’in bir toparlanma evresi için harekete başladığını öne sürdü. Poppe, bunun olması dahilinde altcoinlerde de %25 ila %70 arasında bir yükseliş gözlemlenebileceğini duyurdu.

bitcoin-altcoin
Crypto Michael’ın öngördüğü, altcoinlerin artışına temel hazırlayabilecek BTC grafiği.

Bitcoin Fiyatı Yükselecek mi?

Kripto para analisti Mehmet H. Tufan’ın sosyal medyadan yaptığı yorumlara göre, BTC fiyatının son 5 gündür stabil bir çizelge izlemesi açık bir şekilde fiyat kontrolünü akla getiriyor. Tufan, BTC değeri için short – long pozisyonlarına göre yön tayin edileceğini öne sürerken, bu hareketin bir ayı tuzağı olduğunu düşündüğünü de ekliyor.

Blockroots’un kurucusu ve analist Josh Rager ise Bitcoin’in son değer kaybındaki ana sebep olarak görülen doların toparlanma eğilimine değiniyor. ABD başkanlık seçimlerinin giderek yaklaştığını vurgulayan Rager, Trump yönetiminin seçim öncesi halka şirin gözükmek amacı ile hisse seneti fiyatlarını yükseltecek ve para enjekte etme politikaları uygulayacağını düşünüyor. Rager, böyle bir senaryonun da BTC değerinin yükselişine yarayabileceği kanaatinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment