Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Neden Düştü, Sebebi Bithumb mı?

Bitcoin fiyatı bugün yeniden 10 bin dolar altına indi. Yatırımcılar Bitcoin fiyatı neden düştü bunu merak ederlerken birçok kişinin gözü Güney Kore’den gelen Bithumb haberine çevrildi. Bazı uzmanlar Bitcoin fiyatındaki düşüşün bu haber ile açıklanabileceğini söylediler.

Bugün öğlen saatlerine kadar 10,200 dolar üstünde olan Bitcoin (BTC) fiyatı öğleden sonra 10 bin dolar altına düştü. Bitcoin şu an için yeniden 10 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmış olsa da yatırımcılar fiyattaki bu düşüşü ne tetikledi, Bitcoin fiyatı neden düştü onu merak ediyorlar.

Bithumb İkinci Kez Baskına Uğradı

CoinDesk gibi kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Güney Kore polisi Bithumb’ın ofisine bir baskın daha düzenledi. ‘Daha’ diyoruz çünkü yetkililer aynı ofisi geçen hafta da bastılar ki bu haber de Bitcoin fiyatın ani bir düşüşe yol açtı.

Seoul’daki yerel kaynaklar bu baskının da 2018’deki token satışı ile ilgili olduğunu öne sürmekteler. Güney Kore polisi, Bithumb Yönetim Kurulu Üyesi Lee Jung-hoon’un 2018 yılında bir mali dolandırıcılığa imza atmış olabileceğinden şüpheleniyor ve bu konuyu soruşturuyor. Güney Kore polisi geçen haftaki baskının ardından neden ikinci bir baskın yapma kararı aldı, bilinmiyor.

Bilinmeyen bir diğer şey ise Güney Kore polisinin bu baskın sonucunda şirket aleyhine bir kanıt bulup bulmadığı. Fakat CoinDesk gibi kaynaklar, Bithumb’ın henüz yasal bir sorunla karşı karşıya olmadığını ve sürecin kontrol altında olduğunu öne sürmekteler.

Bithumb Yüzünden mi Düştü?

Bitcoin fiyatı Bithumb cephesinden gelen haberle mi düştü, bilinmiyor. Çünkü bu iki olay arasında doğrudan bağlantı kurmak en azından şimdilik pek mümkün değil gibi görünüyor. Fakat Bozokcoin gibi yerli kripto para uzmanları Bitcoin fiyatındaki düşüşün bu şekilde açıklanabileceğini söylüyorlar.

Spot piyasasındaki bu düşüş vadeli işlem piyasasını da etkilemişe benziyor. Piyasaya belirsizlik hakimken toplamda 26 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edilmiş durumda. Son 24 saat içerisinde kapanan bu pozisyonların 15 milyon dolarlık kısmı uzun; geri kalan kısmıysa kısa tasfiyelerden oluşuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment