Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düştü, Uzmanlar Ne Diyor?

Bitcoin son 24 saatte %2 değer kaybı yaşayarak 10.400 bandına geriledi. Peki, Bitcoin neden düştü ve lider koinin geleceği hakkında uzmanlar ne diyorlar?

Bitcoin, eylül başında yaşanan düşüş dalgasının ardından yakaladığı yükselişi sürdüremedi. 11 bin doları aşamayarak yeniden aşağı yönlü bir dalışa geçen Bitcoin fiyatı, yaklaşık 500 dolar düştü. Bu düşüşün başlıca 3 sebebi aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Artan koronavirüs vakaları piyasalarda paniğe yol açtı: Avrupa hisseleri toparlanmaya başlamışsa da S&P 500 ay başından beri %6.3 düşüş gösterdi. Pandemi boyunca SPX ile uyumlu hareket eden Bitcoin de bu düşüşten etkilendi.
  • SPX endeksindeki 1 aylık oynaklığı ölçen VIX endeksi ile Bitcoin fiyatının etkileşimi: VIX endeksinde 21 – 30 aralığını gösteren değerler, piyasada stresin varlığını işaret eden sonuçlar olarak yorumlanır. “Korku endeksi” olarak da bilinen VIX endeksi, bugünkü açılışını 30’un üzerinde yaptı. Bu risk seviyesinin yüksek olduğuna ve yatırımcının çekinceli davrandığına işaret.
  • ABD teşvik paketlerinin uzayan müzakere süreci: Bu süreç uzadıkça, piyasalarda belirsizlik ve yatırımcı üzerindeki gerilim tırmanıyor. Karara bağlanması beklenen yardım paketleri, bugün gerçekleşecek kongrede görüşülecek. Hem ABD Hazine Bakanı hem de Fed Başkanı gerçekleşecek kongrede konuşmalar yapacaklar. Buradan çıkacak kararların da Bitcoin fiyatını etkileyeceği düşünülüyor.

Uzmanlar Ne Diyor?

Blockfyre ve Moonrock Capital yöneticisi Jonathan Habicht sosyal medya hesabından, herkesin küresel anlamda koronavirüs salgınının başladığı mart ayına benzer bir senaryodan korktuğu için yatırımlarında temkinli davrandığını vurguladı. Bitcoin mart ayında bir günde.7 bin dolardan 4 bin dolara düştü. Habicht, tekrar canlanan bir pandemi dalgasının Bitcoin’i mart ayındaki gibi etkilemeyeceğini düşünüyor. Jonathan Habicht BTC’de olası bir düşüşü “düşükten al” stratejisi ile değerlendireceğini de ekliyor.

Ünlü kripto para traderı Scott Melker yaşanan BTC düşüşünün ardından bugün yaptığı açıklamalarla Bitcoin için “uzun vadeli yatırım” imasında bulundu. Sosyal medyada yaklaşık 125 bin takipçisi olan trader, takipçilerine “BTC fiyatının bundan 1 yıl sonra daha yüksek olacağına inanıyor musunuz? Peki, 10 yıl sonra?” diye sordu. Melker, kısa vadeli düşüşlere fazlasıyla olumsuz tepki verenlere atıfta bulunarak, “eğer yükseleceğini düşünüyorsanız, satın alın ve bekleyin” çağrısında bulundu.

Hollandalı kripto para analisti ve trader Michael van de Poppe ise Bitcoin’in yaşadığı geri çekilme sonrasında oluşan olumsuz havayı eleştirdi. Cyrpto Michael, sosyal medyada BTC düşüşü sonrası yapılan negatif yorumların, kısa vadede Bitcoin’in yükseliş gösterme olasılığını engellediğini düşüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment