Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Takviye Bulamıyor? Uzmanlara Göre Yatırımcılar Tatilde!

Bitcoin (BTC) piyasasında, yaz tatilleri nedeniyle aktif ticaret yapan kurumsal katılımcıların azalması likiditenin düşmesine yol açtı.

Bitfinex analistlerine göre bu durum satış baskısını daha da artırdı. Analistler, “Bitcoin satış baskısı, yaz tatilinde olan fon yöneticileri nedeniyle piyasayı likitsiz hale getirdi” dedi.

Bitfinex, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin karlarını realize etmeye devam ettiğini belirtti. Analistler, “Bitcoin’i 3-4 yıl boyunca elinde tutan uzun vadeli sahiplerin bile şimdilik riske girmediğini ve spot pozisyonlardan çıktığını görüyoruz. Bu durum, Alman emniyet güçlerinin Bitcoin satışlarından, Mt. Gox satışlarından veya piyasanın gücüne genel bir inanç eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir,” dedi.

Madenciler Satış Baskısını Azaltıyor

Bitget baş analisti Ryan Lee, Bitcoin’in piyasadaki performansının Alman hükümetinin el konulan Bitcoin’leri birden fazla kripto para borsasına transfer etmesi ve Mt. Gox’un Bitcoin cüzdanının transfer yaparak Bitbank gibi borsalarda likidite sağlamasından kaynaklandığını söyledi. Lee, “Piyasa, potansiyel olarak daha fazla satış baskısı beklemeye itiliyor” dedi.

Lee ayrıca, Bitcoin’in mevcut fiyat seviyelerine dikkat çekerek, fiyatın bazı madencilik ekipmanlarının kapanma fiyatının altına düştüğünü belirtti. “Madenciler artık Bitcoin’lerini satmak yerine ellerinde tutma eğiliminde, bu da madencilerden gelen potansiyel satış baskısını azaltıyor,” diye ekledi.

Put-call oranı yükseldi

Greeks.live verilerine göre bugün 1 milyar dolar değerinde Bitcoin opsiyonunun vadesi doldu. Bunların put-call oranı, 0,65 seviyesine yükseldi.

Bu, satım opsiyonu alan yatırımcı sayısının yükseldiğine işaret ediyor. Ancak açık pozisyonların çoğunluğu hala alım opsiyonlarından oluşuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!