Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistten Uyarı: Tüm Mt. Gox Alacaklıları Satacak, Bitcoin Ayıya Sürüklenecek!

Analist, Mt. Gox geri ödemelerinden alınacak Bitcoinlerin neredeyse tamamının satılacağını söyledi. 

Mt. Gox tarafından bugün yapılan açıklamaya göre borsa, 2014’teki hack saldırısı yüzünden coinlerini kaybetmiş kullanıcılarına Bitcoin iade etmeye başladı. Ancak bu paraların alacaklıların hesabına ne zaman geçeceği, kullanıcıların tercih ettikleri borsaya göre değişecek.

Analist Jacob King, 4 Temmuz’da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Mt. Gox’un müşterilerine Bitcoin ödemelerine başladığını duyurdu. On yıldan fazla bir sürenin ardından gelen bu gelişmeyle birlikte on-chain verilerinde bu cüzdanlardan yapılan satış hacminde önemli bir artış gözlendi.

Analist, Bitcoin yatırımcılarının bu durumu yüksek sesle dile getirmese de dağıtılacak 8,2 milyar dolarlık Bitcoin’in büyük bir kısmının satacağını belirtti. King ayrıca mevcut düşük talep hacmi dikkate alındığında, bu satışların Bitcoin’i sert bir ayı piyasasına geri gönderebileceğini öne sürdü.

Bu iddia Mt. Gox alacaklılarının büyük ölçüde Bitcoin’lerini elden çıkaracakları yönündeki spekülasyonları doğrular nitelikte bulunuyor.

Analist Jacob King yaptığı bir diğer paylaşıma göre söz konusu durum çok az kişinin idrak ettiği bir şey. King yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bu, az kişinin anladığı bir durum. Mt. Gox’taki insanların %99’u Bitcoinlerini aldıkları anda satacaklar. Birkaç hafta içinde milyarlarca dolarlık Bitcoin’in piyasaya yavaş yavaş boşaltılması hayal edin. Bu durumu boğa piyasası olarak yorumlamak veya bunu dengeleyecek haberler üretmek mümkün değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!