Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı PayPal Haberiyle Yükselişe Geçti

Bitcoin fiyatı dün gece gelen Paypal haberinin ardından hızla yükselmeye başladı.

Bitcoin birkaç gündür.9 bin 300-9 bin 600 dolar aralığında seyrediyordu ve BTC’nin ne yöne doğru ilerleyeceği büyük bir merak konusu olmuştu. Kripto para piyasasındaki durgunluk geçtiğimiz gece gelen haberle birlikte son buldu ve Bitcoin yeniden yükselişe geçmeye başladı.

PayPal Haberi Yaradı

CoinDesk gibi kaynaklar geçtiğimiz gece PayPal’ın kripto para satmaya başlayabileceği ile ilgili bazı bilgiler aktarmaya başladılar. Finans devi PayPal’in kripto para dünyasına girme ihtimali bile piyasayı hareketlendirmeye yetti.

TradingView’deki Bitfinex verilerine göre Bitcoin fiyatı bu haber yayıldıktan sonra hızla yükselmeye başladı ve neredeyse 9 bin 800 dolara kadar çıktı. Böylece bazı Bitcoin yatırımcıları bir günden daha kısa süre içerisinde neredeyse %6 oranında kazanç sağlamış oldular.

Bitcoin’in bir günlük performansı

Spot piyasasında yaşanan bu hareketlilik elbette vadeli işlem piyasasına da yansıdı. Datamish verilerine göre açığa satış yapan yatırımcılar Bitcoin fiyatında yaşanan bu artış yüzünden pozisyonlarını kaybettiler. Bunun sonucunda BitMEX’te son 24 saat içerisinde neredeyse 20 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edilmiş oldu.

BitMEX’teki uzun-kısa pozisyon tasfiyeleri
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Birol
    Posted 23 Haziran 2020 - 08:45 08:45

    Özgürluğün diger adı BITCOIN olsa gerek devletler geçmişte altına bile elkoymuşlar lakin bitcoine koyamayacaklar . Dünya halklarının sömurulmekten enflasyonla dolayısıyla fiat parama birimleriyle emeklerinin çalınmasından ancak bitcoin gibi merkeziyetsiz kiripto paralarla bunun yanına altını gümüşude ekleyebiliriz …

Leave a comment