Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Piyasa Değeri İle Dünyanın En Büyük 50 Şirketi Arasında Yer Alabilirdi

Bitcoin bir şirket olsaydı dünyadaki en büyük on şirket arasına giremeyecek olsa da, pazar kapasitesi sayesinde ilk elli şirket arasında yer almaya aday. Bitcoin’in pazar kapasitesi devasa fakat önündeki 49 şirketinki şu an için daha büyük.

30 Temmuz itibarıyla Bitcoin’in toplam piyasa değeri 169 milyar dolara ulaştı. Baskınlık seviyesi ise %64’ün üzerinde kalmayı sürdürerek Bitcoin’in kripto para birimi piyasasında egemenliği hala elinde tuttuğunu gösteriyor. Buna rağmen Bitcoin eğer bir şirket olsaydı ancak dünyanın en büyük ellinci şirketi olabilirdi.

Forbes Global 2000 listesine göre 5 Mayıs 2019’da Apple dünyadaki en büyük şirket olma statüsüne ulaştı. 961,3 milyar dolarlık piyasa değeri ile ilk sırada yer alan Apple’ı, 946,5 milyar dolarla Microsoft ve 916,1 milyar dolarla Amazon takip ediyor. Bu üç şirketin her biri Bitcoin’in piyasa değerinden yaklaşık altı kat daha büyük.

Eğer Bitcoin bir şirket olsaydı, 175,5 milyar dolarlık değeriyle HSBC Grup ile 161,1 milyar dolar arasında yer alarak ellinci sırada olacaktı.

Açıklanan liste, ikinci çeyrek raporlarının sunulduğu Temmuz ayı içinde değişiklik gösterdi. Microsoft Apple’dan daha iyi performans göstererek ilk sıraya oturdu. Listede değer kaybettiği gözlemlenen HSBC Grup 168,9 milyar dolara geriledi, Bitcoin listede olsaydı 49. sıraya yükselecekti.

Temmuz ayında Bitcoin 232 milyar doların üzerine çıktı, Forbes Global listesinde bu değerde bir şirket olarak bulunsaydı, dünyanın en büyük 26. şirketi olacaktı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment