Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Firmadan Binance’e Rakip Yeni Bir Kripto Para Borsası: The PIT

Dünyanın en popüler cüzdan sağlayıcılarından birisi olan ve aynı zamanda blockchain veri hizmeti de sunan Blockchain.com bu sefer biraz farklı bir adım atarak Binance‘e rakip bir kripto para borsası piyasaya sürdü.

Blockchain.com’dan Yeni Borsa: PIT

The PIT isimli kripto para borsası New York Menkul Kıymet Borsası, TD Ameritrade, Google ve Goldman Sachs gibi devasa kurumların eski yöneticilerinin bir araya gelmesi ile oluşturuldu. Yapılan duyuruya göre söz konusu kripto para borsası 200’den fazla ülkede hizmete açılacak ve ilk olarak 26 kripto para paritesini destekleyecek. Müşteriler sahip oldukları banka hesabını Blockchain.com üzerindeki bir cüzdan ile eşleştirebilecek ve bu sayede ABD Doları, Avro ve hatta Sterlin gibi önemli itibari paraları kullanarak kolaylıkla alım satım yapabilecek.

Blockchain.com CEO’su Peter Smith konu hakkında yaptığı açıklamada PIT’in mikro saniyeler içerisinde emirleri uygulayabildiğini ve bunun Binance ile Coinbase gibi kripto para borsaları ile rekabet şansı verdiğini dile getirdi. Yeni borsanın eşleştirme sistemi Mercury’nin alış veya satış emirlerini ”40 ile 50 mikro saniyede” yerine getirebildiğini belirten Smith, oldukça iddialı gözüküyor.

Borsanın ilerleyen günlerde dediği kadar başarılı olup olamayacağını ise hep beraber göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment