Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pompliano: Ülkeler de Bitcoin’i Benimseyecek!

Lider kripto para birimi Bitcoin ilk piyasaya çıkmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala istenilen oranda kabule ulaşamadı ve birçok hükümet bunu yasaklamak için elinden geleni yapmakta.

Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortaklarından Anthony Pompliano ise bunun çok sürmeyeceğini ve Bitcoin’in bir noktada hükümetler tarafından bile kabul edileceğini düşünüyor. Ünlü isim CNBC’ye verdiği röportajda stratejik öneme sahip birçok ülkenin birbiri ile rekabet ettiğini ve Bitcoin’i yasaklamaya çalışsalar bile rekabette öne geçmek için bunu kabul etmek zorunda kalacaklarını dile getirdi.

Pomp Bitcoin’in artık bir endüstri haline geldiğini ve bu endüstrinin dünyadaki farklı ülkeler arasında rekabeti kızıştırdığını düşünüyor. Pomp’un açıklamaları özellikle son dönemlerde gerilen regülatörlere yönelikti. ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı ”Bitcoin’in hayranı değilim” açıklaması kesinlikle ABD içerisinde birçok regülatörü harekete geçirdi. Bugün ABD Kongresi içerisinde kripto paraları da kapsayan konularda bir görüşme gerçekleştirilmekte ve buradan oldukça önemli sonuçlar çıkması muhtemel.

Facebook’un kripto para birimi Libra’nın da piyasaya sürülecek olması birçok regülatörü Bitcoin’den daha çok tedirgin etti. Bazı uzmanlar Libra’nın kesinlikle Bitcoin için iyi olduğunu savunsa da, mevcut manzara bunun aksini söylemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment