Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Çin ve Rusya Arasındaki Pazarda ‘Peynir Ekmek’ Gibi Gidiyor!

Ucuz Çin üretimi ürünlerin Rusya pazarına akışını sağlayan ‘gri piyasada’ Tether için adeta yeni bir kullanım alanı ortaya çıktı. Milyonlarca dolar değerinde USDT neredeyse her gün aktif olarak kullanılmakta ve sıkı para kontrolü bulunan Çin üzerinden alım satım işlemi bu şekilde gerçekleştirilmekte.

Moskova içerisindeki tezgah üstü (OTC) alım satım masaları şu an için inanılmaz bir kripto para akışına sahip ve bunların büyük bir kısmı Çin menşeli. Buna rağmen kripto para satışlarının veya alışlarının %20’lik kısmı Bitcoin ve geri kalanı neredeyse tamamıyla Tether olarak gözlemlenmekte. Yaratılan bu devasa hacim direkt olarak Çinli tüccarların borsaya Ruble getirmesi ve karşılığında Tether alması sayesinde ortaya çıkmakta.

Tether 2018 yılından beri özellikle şeffaflık konusunda büyük sıkıntılar çekti ve 2019 yılı da bundan farklı geçmedi. Son aylarda New York Başsavcılığı ile başı belaya giren Tether, Bitfinex borsası ile ilişkisini tamamıyla kesmek zorunda kaldı. Ancak görünüşe göre Moskova içerisinde yaşayan Çinli tüccarlar USDT’ye olan güveni hiç kaybetmedi ve volatil bir Bitcoin yerine sabit Tether’e güveniyorlar.

Buna ek olarak oldukça sıkı sermaye kontrolüne sahip olan Çin’e para sokmak veya buradan para çıkartmak da Tether ile neredeyse hiç olmadığı kadar kolay gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment