Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jeremy Allaire Kendisini Facebook’un Libra’sından Uzaklaştırmaya Çalışıyor!

Mark Zuckerberg’in Facebook’u uzun bir süredir kripto para sektörü ile anılsa da geçtiğimiz Haziran ayında Libra isimli kripto para biriminin resmi olarak açıklanmasının bu denli tepki oluşturacağını birçok kişi tahmin etmiyordu.

Libra’nın dedikoduları bile çıkmadan önce kendi stabil kripto para birimini piyasaya süren Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire ise şu an kendisini Libra’dan uzak tutmaya ve farklı olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bu haberin yazıldığı an itibariyle ABD Senatosu karşısında kripto paralar hakkındaki soruları yanıtlamaya çalışan Allaire, yasa yapıcıların USD Coin ile Libra arasındaki farkı anlamalarını sağlamakta ısrarcı.

Aslında Allaire bu konuda tek değil çünkü Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da geçtiğimiz tarihlerde ABD Kongre’sine gönderdiği bildiride benzer bir konuya değindi. Garlinghouse bütün kripto para birimlerinin aynı olmadığını ve yasa yapıcıların hepsine aynı muameleyi yapmaması gerektiğini dile getirdi.

Libra birçok uzmana göre ilgiyi kripto paralara ve dolaylı yoldan Bitcoin’e çekmek konusunda iyi olsa da, stabil kripto para birimleri için bugün Senato’dan korkutucu bir karar çıkabilir ve bu durum piyasayı ciddi bir şekilde etkisi altına alabilir.

Allaire, USD Coin’in ABD dolarına 1’e 1 oranında endeksli olduğunu, ancak Libra’nın birden fazla para birimine endeksli olduğunu belirterek ikisinin farklı olduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment