Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Piyasa Hakimiyeti, Ayı Piyasasına Rağmen Yükselişte

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in piyasa hakimiyeti, Kasım ayından bu yana devam eden sert ayı piyasası şartlarına rağmen hala yükselişte. Kasım ayı Bitcoin’in 2017 yılının Eylül ayından beri indiği en düşük fiyat seviyesini oluştursa da, görünüşe göre alt tabakada gelişim sürmekte. Ayı piyasasına rağmen kurumsal yatırımcılar ve devamlı iyimser isimler, lider kripto para biriminin hala inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu düşünmekte.

Bitcoin Hala Kral

BTC, %53.8 civarındaki piyasa hakimiyeti ve 75 milyar civarındaki piyasa hacmi ile, 141 milyar civarında toplam hacme sahip kripto para piyasasının kralı olmaya devam ediyor. Ayın başlarında BTC’nin pazar payı %51 civarlarında yer almaktaydı ve bu rakam ayın devamında durmadan arttı. Bunun en büyük sebeplerinden birisi ise, Bitcoin düşüş yaşarken, diğer kripto para birimlerinin ona kıyasla daha fazla düşüş yaşaması olarak ifade edilebilir. Bitcoin’e kıyasla daha az değer kaybı yaşayan XRP gibi alt koinlerin sayısı ise oldukça az.

Lider kripto para birimi 14 Kasım 2018 tarihinden beri toplamda %32 civarı değer kaybı yaşarken, piyasa hacmine göre ilk 10 içerisinde yer alan alt koinlerin çoğu, %40 ve üzerinde değer kaybetti.

Yaşanan düşüşe rağmen özellikle iki gündür bütün kripto para piyasası bir sıçrama yaptı ve piyasa tamamen yeşillendi. İlk başta kendini 4.000 dolar üzerine atan, ancak daha sonra tekrar 4.000 altına düşen Bitcoin, basın saatine göre 4.300 dolar üzerinden el değiştirmekte. Bunun yanı sıra günün en çok kazandıran kripto para birimlerinden birisi ise, %50’ye varan yükselişle Verge oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment