Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI, Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığı Suçlaması ile Kripto Para Platformunun CEO’sunu Tutukladı!

FBI, AriseBank isimli kripto para platformunun CEO’sunu, 4 milyon dolar değerinde kripto para birimi dolandırıcılığı yaptığı suçlaması ile tutukladı.

Çarşamba günü ABD Kuzey Teksas Bölgesi Savcılık Ofisi tarafından yapılan duyuruya göre, 30 yaşındaki CEO Jared Rice Sr., yüzlerce yatırımcıyı toplamda 4 milyon dolar değerinde dolandırdı ve şimdi üçüncü derece menkul kıymet dolandırıcılığı ile üçüncü dereceden e-dolandırıcılık suçlamaları ile karşı karşıya.

İddialara göre Rice, müstakbel yatırımcılarına ”ilk merkeziyetsiz bankacılık platformu” olarak tanıtılan firmanın, FDIC sigortalı banka hesapları ve Visa bağlantılı bankamatik ile kredi kartları ve bütün bunlara ek olarak AriseCoin isimli kendi token’i aracılığıyla çeşitli kripto para hizmetlerini piyasaya süreceği vaatleri ile kandırmış.

Ancak, vaatlere karşın AriseBank ne Teksas içerisinde bankacılık hizmeti verme yetkisine, ne de banka FDIC sigortasına sahipti ve Visa ile de hiçbir ortaklığı bulunmuyordu. Rice bunun yanı sıra yatırımcılara ”sadece haftalar içerisinde 600 milyon dolar” toplama vaadinde de bulunup, ICO süreçlerinin inanılmaz iyi geçeceği garantisini de vermişti. Otel, gıda ve kıyafet gibi kişisel harcamalarında yatırımcıların parasını kullanan CEO, öfkeli yatırımcıların yetkililere başvurması sonucu tutuklanmış.

Firmanın ilk kurulmasından sonra 2017 yılının Haziran ayı gibi AriseBank ve AriseCoin’i tanıtmaya başlayan Rice, sosyal medya kaynaklarında, halka açık videolu röportajlarda ve bir çok platformda da reklam vermiş.

Savcılığın belirttiğine göre Rice’ın suçu kesinleşirse, federal hapishanede 120 yıla kadar hapis yatabilir. Rice bunun yanı sıra geçtiğimiz Ocak ayında da SEC tarafından dava edilmiş ve ICO sırasında izinsiz menkul kıymet üretmekle suçlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment