Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Platformu Bakkt’tan Yeni Hamle!

Bloomberg tarafından aktarılan yeni bir habere ve iddiaya göre, New York Menkul Kıymet Borsasının sahibi konumundaki Intercontinental Exchange‘nin sahibi olduğu Bitcoin platformu Bakkt, New York’un finansal regülatöründen BitLicense almayı planlamakta.

Fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi piyasaya sürmeyi planlayan Bakkt, ilk duyurusunun yapılmasından bu yana büyük bir heyecan yarattı ancak yaklaşık 5 aydır normal piyasaya çıkış tarihinin gerisinde kalmış durumda. ABD’nin finansal regülatörlerinden CFTC, Bakkt’a hala bir onay vermedi ve görünüşe göre ICE başka bir çözüm olarak direkt olarak New York’un finansal regülatöründen benzer bir izin almayı planlamakta.

2015 yılında zorunlu kılınan BitLicense, New York içerisinde hizmet vermek isteyen bütün kripto para platformlarının alması gereken ve çok az sayıda kripto para borsasının veya platformunun alabildiği bir izin. Bloomberg’e konuşan kaynaklar, CFTC’nin temel olarak vadeli sözleşmelere bağlı Bitcoin’lerin güvenli bir şekild depolanması konusunda endişelere sahip ve NYDFS’den lisans alınması bu endişeleri biraz olsun hafifletebilir.

Bakkt, NYDFS’den BitLicense almayı başarsa bile, ABD genelinde hizmet vermek için kesinlikle CFTC’nin onayından geçmek zorunda. ICE ilk olarak Bakkt platformunu 2018 yılının Aralık ayı ortalarında piyasaya sürmeyi planlamıştı ancak daha sonra piyasaya çıkış tarihi 24 Ocak olarak değiştirildi. Ancak daha sonra yeni yıl arifesinde piyasaya çıkış tarihi süresiz bir şekilde uzatıldı ve birçok kripto para yatırımcısı hala gözünü Bakkt’a dikmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment