Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rallisi Fiyatı Psikolojik Sınırın Üstüne Taşıdı: Bu Seviyenin Üstünde Olumlu!

Bitcoin (BTC) uzun süre sonra psikolojik sınır olan 200 günlük ortalamanın üzerine çıkarken kısa vadeli yatırımcılar kara geçti. 

Glassnode 16 Ocak tarihinde resmi web sitesi üzerinde paylaştığı raporda, Bitcoin’in tarihinin en durgun aylarından biri geçirdikten sonra ocak ayının başlangıcı ile beraber ivmeli bir şekilde değer kazandığını ve yaklaşık %30 yükselişle 21 bin doların üzerine çıktığını belirtti. Raporda, birçok yatırımcıyı ve Bitcoin madencisini kara geçiren bu rallinin halihazırda bazı dayanakları bulunduğu ancak devam edip etmeyeceğinin henüz kesin olmadığı ifade edildi.

Fiyat 200 Günlük Ortalamanın Üzerinde

Glassnode, Bitcoin’in ortalama maliyeti olarak kabul edildiği için yatırımcıların kararlarında büyük bir yer kaplayan ve önemli psikolojik bir sınır olan 200 günlük hareketli ortalamanın kırılımının gerçekleştiğini aktardı.

Öte yandan Bitcoin’in garip bir şekilde önceki yükselişlerle tutarlı bir davranış performansı gösterdiği belirtildi. Glassnode, bir önceki ayı sezonunda 386 gün boyunca 200 günlük ortalamanın altında seyrettiğini bildirirken bu sefer de öncekine oldukça yakın bir şekilde 381 gün boyunca ortalamanın altında kaldığını söyledi.

Bitcoin’in tekrardan 19.500 doların altına düşmesi durumunda aynı zamanda 200 günlük hareketli ortalamanın da altına düşmüş olacak. Bitcoin’in 19.500 doların altına düşülmesinin zayıflık belirtisi olduğunu söyleyen Glassnode’a göre Bitcoin, bu seviyenin üzerinde tutunmaya devam ettiği sürece yukarı yönlü hareketler sergileyebilir.

Kısa Vadeli Yatırımcılar Karda

Öte yandan Bitcoin fiyatının kısa vadeli yatırımcıların maliyeti üzerine çıktığı belirtilen raporda uzun vadeli yatırımcıların hala bir miktar zararda olduğunun altın çizildi. Uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin başına ortalama 1.200 dolar zararda olduğunu aktaran Glassnode, piyasa ivmesinin 2019 Nisan ayındakine oldukça benzer olduğunu işaret ederek yakın zamanda rallinin devamı ile birlikte uzun vadeli yatırımcıların da kara geçebileceklerini ima etti.

Adil Değer 15 Bin Dolar

Raporda göze çarpan bir diğer nokta ise Glassnode’un hesapladığı adil Bitcoin değeri oldu. Şirket, on-chain verilere ve takas verilerine dayanarak ortaya çıkardığı model sonucunda Bitcoin’in mevcut adil değerinin 15 bin ile 18 bin dolar arasında değiştiğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!