Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fox Sunucusundan Bitcoin Yükselişi İçin Komplo Teorisi: ABD Hükümeti Satın Almış Olabilir!

Fox News sunucusu Tucker Carlson, Bitcoin (BTC) yükselişinin ABD’deki fidye saldırılarıyla ilgili olduğuna dair dikkat çeken bir komplo teorisi öne sürdü.

Tucker Carlson 17 Ocak’ta yayınlanan bir programda, ABD ve Kanada‘daki havayolu gecikmelerini Bitcoin fiyatındaki artışla ilişkilendiren ilginç bir komplo teorisi ortaya attı. Carlson, 11 Ocak’ta binlerce uçuşun durmasına neden olan bilgisayar kesintisinin fidye yazılımından kaynaklandığını iddia ederek ABD hükümetinin fidyeyi ödemek için büyük miktarda Bitcoin satın almış olabileceğine dair bir teori öne sürdü.

Tüm bu yaşananların bir tesadüf olamayacağını ifade eden Carlson, bu iddiaları için herhangi bir kanıt sunmadı.

Bunun gibi fidyelerin neredeyse tamamı Bitcoin ile ödeniyor. Dolayısıyla ABD hükümeti fidye ödemek için büyük miktarlarda Bitcoin satın almış olsaydı, Bitcoin fiyatları elbette yükselirdi. Asıl soru şu: Böyle bir şey oldu mu? Evet, oldu. Geçen Perşembe günü ülke çapında yaşanan kesintilerden bu yana Bitcoin fiyatı yaklaşık %20 arttı. Bu bir tesadüf mü?

Sosyal medyadaki kripto para yatırımcıları hiçbir kanıt sunmadan bu tarz bir iddia öne süren Carlson ile dalga geçmekten çekinmedi. Birçok ünlü kripto para fenomeni Carlson tarafından ortaya atılan bu komplo teorisini şaka konusu yaparken ünlü “Cyberpunk” Adam Back’de konuya dahil oldu. Back bir gönderiye cevap olarak, “Bu bir tesadüf mü? Evet bu bir tesadüf” ifadelerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!