Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yatırımcılarından 2 Altcoin Airdrop’u İçin Coinbase’e Toplu Dava

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Ripple (XRP) sahipleri tarafından uzun süredir beklenen airdrop dağıtımlarında adil bir tutum sergilemediği gerekçesiyle yatırımcılar tarafından açılan bir toplu dava ile karşı karşıya kaldı.

Coinbase, geçtiğimiz haftalarda tamamlanan Flare Network (FLR) ve Songbird (SGB) airdrop dağıtımlarını adil bir şekilde gerçekleştirmediği için XRP yatırımcıları ile davalık oldu. Yatırımcılar tarafından Kaliforniya Kuzey Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde açılan davada, Coinbase’in “adil bir dağıtım yapmadığı” öne sürüldü. Davanın ayrıntılarında, diğer borsaların adil bir şekilde XRP sahiplerine airdrop dağıtımı gerçekleştirdiği ama Coinbase’in bu konuda aynı tutumu sergilemediği belirtildi.

Davacıların iddiasına göre airdrop şartları gereğince 12 Aralık 2020’de alınan anlık XRP bakiyelerinin görüntüleri ile dağıtımın gerçekleşeceği belirtilmesine rağmen bazı kullanıcıların cüzdanlarındaki XRP bakiyeleri Coinbase tarafından görmezden gelindi. Davacılar, Coinbase’in dağıtmadığı tokenları sahiplerine teslim etmesini ve potansiyel zararları karşılamasını talep etti.

Binance dahil olmak üzere önde gelen birçok borsa tarafından desteklenen FLR airdrop dağıtımının ilk etabı geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!