Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rekora Koşarken 2017’deki Heyecan Yok mu?

Bitcoin gösterdiği istikrarlı tırmanış ile bu hafta başında yeniden 19 bin doların üzerinde konumlanmayı başardı. Şimdi, Bitcoin yatırımcıları ve kripto para takipçileri gözlerini 20 bin dolara diktiler. Bir analist, 2017’deki koşuya nazaran “tuhaf bir şekilde BTC rekora koşarken şimdi kimse heyecanlı değil” yorumunda bulunuyor. Bazı Twitter kullanıcılarının ise BTC yükselse de düşse de lider coin ile ilgili planları belli. 

Bitcoin geçtiğimiz hafta gösterdiği performans ile 18 bin doların dahi altına geriledi. Bir süre sabit bir çizelge gösteren Bitcoin grafiği yeni hafta ile birlikte tekrar yükselişe geçti. Bitcoin fiyatı 19 bin doların üzerine tırmanmayı başardı. Piyasa değeri 360.4 milyar dolara dayanmışken BTC fiyatı şu an 19 bin 400 doların hemen üzerinde konumlanıyor. Bitcoin’in kripto para sektöründeki hakimiyet oranı ise %62.90’da konumlanıyor.

BTC fiyatı kasım ve aralık aylarında 19 bin doların üzerine çıkmış ve hatta neredeyse 19 bin 900 dolara kadar yükselerek birçok borsa için kendi rekorunu kırmış olsa da; henüz 20 bin dolar seviyesini geri alamadı. Hem yatırımcılar hem de kripto para takipçileri şimdi Bitcoin’in ne zaman bu önemli barajı yıkabileceğini merak ediyorlar.

Bitcoin dün tüm gün 19 bin doların üzerinde işlem gördü

Bir Twitter kullanıcısı Bitcoin’in için 15 Aralık tarihinde gerçekleşen bir ilkten bahsetti. “Ms Bitcoin aka Bella” isimli kullanıcı, dün BTC’nin tüm gün boyunca 19 bin doların üzerinde kaldığını söyledi. Ve bunun daha önce hiç gerçekleşmeyen bir durum olduğunu da belirtti.

Twitter’da Edward Morra adı ile bilinen trader ve analist ise BTC için 2017 ve 2020 arasındaki farklardan birine değindi. Edward Morra Bitcoin fiyatı 2017’de 20 bin dolara yaklaştığında herkesin fazlasıyla heyecanlı ve coşkulu olduğunu söyledi. Analist bugün ise Bitcoin 20 bin dolara adım adım yaklaşırken, herkesin sanki rutin bir şeymiş gibi davrandığını belirtti.

“Sanki sıkıcı bir rutinmiş gibi geliyor, yarın sabah uyandığımızda yeni rekorla karşılaşsak umrumuzda bile olmayacakmış gibi geliyor. Tuhaf”

Her koşul için bir planı var

Kripto para içerik üreticisi Lark Davis, attığı bir tweet ile Bitcoin için belirlediği üç hedefi anlattı. Davis, olası 3 senaryo için de planının hazır olduğunu vurgulayarak bu koşulları sıraladı.  BTC 20 bin dolar barajını yakında kırarsa bir yatırımcı olarak Davis daha da Bitcoin’in daha da yükselişini izlemeyi planlıyor.

Eğer Bitcoin stabil bir şekilde ilerlerse, Lark Davis BTC fiyatı 20 bin dolar olmadan daha fazla Bitcoin almayı hedefliyor. Ve eğer BTC büyük bir düşüş yaşarsa, Davis bu kez de Bitcoin fiyatı 20 bin dolar olamadan daha da fazla BTC satın almayı düşünüyor. Lark Davis’in Bitcoin fiyatının 20 bin doları kıracağına inancı oldukça yüksek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!