Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yıl Sonuna Kadar 24 Bin Dolar Olabilir mi?

Bitcoin (BTC), 2020 yılında gördüğü iniş ve çıkışlarla yatırımcıları şaşırttı. Yıl içinde 5 bin dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin, ardından güçlü bir toparlanmayla tekrar beş haneli seviyelere ulaştı. Bitcoin’in bu güçlü geri dönüşü karşısında kurumsal yatırımcılar bile etkilenmiş olacaklar ki hala yüksek oranda BTC satın aldıklarına şahit oluyoruz. Bazı analistler de bu durumu yorumlayarak BTC’nin 20 bin doları geçerek yeni ATH göreceğini söylüyor. Peki 2020’nin son günlerine gelmişken Bitcoin’de yeni bir yükseliş görebilecek miyiz?

Bill Barhydt, Bitcoin fiyatı için bullish yorum yapanlar arasında. Kripto para şirketi Abra’nın CEO’su olan Barhydt, Twitter’da paylaştığı Bitcoin grafiği üzerinde bulunan trend çizgilerini göstererek “Eğer trend devam ederse, aralık ayının ikinci yarısında Bitcoin 24 bin doları görebilir.” dedi. Ardından da yeni ATH tahminini yaptı:

“Bitcoin, aralık ayının ikinci yarısında 24 bin doları görürse 21 dolar seviyesinde geri çekilme olabilir ve bu da 2021’in ilk çeyreğinde 35 bin dolar demek. Yolculuğa hazır olun!”

Raoul Pal da Bitcoin’in bu ay yükseleceğine inananlardan. Pal, Barhydt’in sunduğu Bitcoin senaryosuna kendisini daha yakın hissettiğini söyleyerek şunları aktardı:

“Bitcoin’de ya şimdi düzeltme görülecek -ki birçok kişi bunu bekliyor- ya da önce fiyat artışı olacak, ardından düzeltme gelecek. Bu senaryo ise benim düşünceme göre daha olası.”

Bitcoin’in son 2 haftadaki görünümü

Bitcoin, 1 Aralık tarihinden bu yana dalgalı bir fiyatlanma gördü. CoinGecko verilerini incelediğimizde, BTC’nin 1 Aralık’ta 19.800 doların üzerine çıktığını, 11 Aralık’ta ise 17 bin 600 dolara kadar gerilediğini görüyoruz. Oldukça volatil hareket eden BTC, son 14 gün içinde %3 oranında artış gösterdi.

Son 24 saat içerisinde 19 bin 500 dolar seviyesine kadar yükselen BTC, 22 milyar dolarlık bir işlem hacmi gördü. Bitcoin işlemlerinin yapıldığı en aktif borsa ise Bitfinex. BTC, şu anda 19.430 dolardan fiyatlanıyor.

bitcoin-dolar

Herkesin beklediği 20 bin dolarlık seviyeye yakın fiyatlanan Bitcoin’in yeni bir ATH’ye ulaşıp ulaşmayacağı büyük merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!