Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Tarih Tekerrür Ederse 1000 Doları Görebilir

Ethereum, son bir ay içerisinde yükseliş ivmesi kazanmış olsa da hala tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1400 dolar seviyesinden uzak. 1 Aralık’ta hizmete sunulan ETH 2.0 ağı ve Grayscale’in çok sayıda ETH alması gibi gelişmeler, Ethereum için oldukça olumlu yorumlandı. Fakat yatırımcıların aklında şu soru var: Ethereum tekrar dört haneli seviyelere çıkabilir mi? Bir analiste göre çıkabilir, eğer tarih tekerrür ederse.

Popüler kripto para analisti Altcoin Sherpa, Ethereum fiyatının son 3 yıldaki her aralık ayında %100’ün üzerinde ROI* oranıyla yükseliş yaşadığını ve 1000 dolar seviyesinin üzerine kadar çıkmayı başarmış olduğunu söyledi. Ardından da şu soruyu sordu:

“Bu yıl neden farklı olsun?”

Analist, paylaştığı grafikte ETH için %106 oranında ROI tahmini yaparak fiyatın aralık ayında 1200 dolar seviyesinin üzerine çıkabileceğini gösterdi.

*ROI (Return on Investment): Bu indikatör, bir varlığın yatırım getirisini hesaplar.

ethereum-dolar
ETH’nin son 3 yıl içerisinde gördüğü ROI oranları ve fiyat seviyeleri.

Altcoin Sherpa’nın analizine “Bu daha başlangıç” gibi pozitif yorumlar geldi. Popüler yatırımcı Lark Davis de yorum yapanlar arasında ve yapılan analize katıldığını söyleyerek Ethereum’un büyük bir yükseliş göreceğini ima etti.

ethereum-dolar
Bu analist de 2021’i işaret etti

Kripto para analizleriyle tanınan Michael van de Poppe, mevcut veriler ışığında 2021 yılında ETH’nin 1100 – 1200 dolar bandında fiyatlanmasını beklediğini açıkladı.

ethereum-dolar
Grafikte, ETH’nin Fibonacci değerinin 1618 – 2618 seviyesine yükseleceğini ve bunun da fiyatı 1000 doların üzerine çıkaracağını gösteriyor (Sağ üstteki gri alan).

Analistin tahmini 2020 Aralık ayını kapsamıyor olsa da gelecek yıl için olumlu bir sinyal veriyor.

Güncel ETH fiyatı

CoinGecko verilerine göre son bir haftada %5.4 artış gören Ethereum, bu hafta 590 dolara kadar çıktı. ETH, son 24 saat içerisinde %0.4 oranında yükseldi ve 8 milyar doların üzerinde işlem hacmi gördü. En aktif ETH işlemlerinin yapıldığı borsa ise FTX oldu. Şu anda Ethereum, 585 dolar bandında fiyatlanıyor.

ethereum-dolar
24 saatlik ETH grafiği.

Ethereum’da olumlu gelişmelerin devam etmesi ve bir ihtimal tarihin tekerrür etmesiyle acaba ETH yatırımcılarının yüzü bu ay güler mi? Hep birlikte göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!