Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale ve Kurumsal Yatırımcıların Yeni Gözdesi Ethereum (ETH) Oldu

Barry Silbert’in hayata geçirdiği Grayscale, son dönemde Bitcoin’den (BTC) çok Ethereum’a (ETH) odaklanmış gibi gözüküyor. Özellikle son 7 gün içerisinde inanılmaz miktarlarda ETH satın alan Grayscale, sirkülasyondaki ETH’lerin neredeyse %2,5’una sahip. Kurumun yeni gözdesinin ise Bitcoin’den sonra Ethereum olduğu net bir şekilde görülüyor.

Grayscale, Bitcoin’den sonra gözünü Ethereum’a çevirdi 

Grayscale, kurumsal ve akredite yatırımcılara hizmet veren bir platform olarak biliniyor. BTC, ETH ve diğer kripto paraları temel alan hisse satışı yapan Grayscale, bu sayede direkt olarak kurumsal yatırımcıyı temsil etmekte. Firmanın BTC fonunu yılın başından beri iki kattan fazla arttığı görülmekte.

Yılın başında Grayscale’in cüzdanlarında 261.000 BTC bulunurken, Aralık 2020 tarihinde bu 544.000’e kadar çıktı. Dev kurum artık sirkülasyondaki BTC miktarının %3’ünü kontrol etmekte.

Ethereum alımlarında son 1 yılda %600 artış 

Grayscale’in Ethereum’a olan ilgisine bakıldığında ise bunun çok daha etkileyici olduğu görülüyor. Ocak 2020 tarihinde fonun 497.000 ETH’ye sahip olduğu görülüyor. 14 Aralık tarihi itibarıyla ise fonda 3 milyona yakın ETH var. Bu da yılın başından bu yana BTC fonundaki %100 artışa kıyasla ETH fonunda %600 artış olduğunu gösteriyor.

Bybt tarafından aktarılan verilere bakıldığında da Grayscale’in 1,74 milyar dolar değerinde ETH’ye sahip olduğu görülüyor. Tabii ki BTC fonunun değeri ETH fonunu geride bırakmakta. Ancak son 7 ve 30 günlük süreçte yapılan alımların oranı, Grayscale’in yeni gözdesinin Ethereum olduğunu gösteriyor.

ethereum-grayscale
Kaynak: Bybt

Vitalik Buterin’in Ethereum 2.0 hakkında “beklediğimden çok daha iyi gidiyoruz” açıklaması ve bunun gibi gelişmeler ise Grayscale’in alımlarını tetiklemiş olabilir. Ethereum 2.0 kesinlikle hem Ethereum ağı hem de yatırımcılar için bir dönüm noktası olma yolunda ilerliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!