Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’den Ethereum Yorumu: Beklediğimden Çok Daha İyi Gidiyoruz

Ethereum 2.0 genesis güncellemesi 1 Aralık tarihinde açıldı ve yıllardır Proof-of-Work (PoW) algoritmasıyla çalışmış olan Ethereum, Proof-of-Stake (PoS) algoritmasıyla çalışmaya başladı. Ethereum yatırımcıları için oldukça heyecan verici olan bu gelişme günlerce konuşuldu ve hakkında birçok yerde paylaşımlar yapıldı. Vitalik Buterin de son paylaşımında ETH 2.0 ağına yatırılan toplam ETH miktarına değinerek çok iyi ilerlediklerini dile getirdi.

Genesis güncellemesi için ağa yatırılması gereken toplam Ethereum miktarı 524 bin 288 olarak belirlenmişti. Başlarda sözleşmeye yatırılan ETH’ler düşük gibi görünmüş olsa da zaman içerisinde büyük bir ivme kazandı ve kısa sürede hedeflenen miktara ulaşıldı. Şu anda ETH 2.0 mevduat sözleşmesine yatırılmış olan toplam ETH miktarının 1.161.217 olduğu görülüyor. Bu durumda, 1 Aralık tarihinde açılan genesis güncellemesine açılış tarihinden bu yana 636.929 ETH daha yatırılmış olduğunu söyleyebiliriz.

“Ağa katılım artarsa merkeziyetsizlik de artar”

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, güncellemeye dair Twitter üzerinde bazı bilgiler paylaşmaya devam etti. Buterin, ETH 2.0 ağına 3 binden fazla kişinin 900 binin üzerinde ETH yatırdığından bahsederek “ağa katılım artarsa merkeziyetsizlik de artar” diye bir yorum yapmıştı. Yorumuyla birlikte ETH yatıran katılımcılara dair detaylı grafiklere de yer vermişti.

ethereum
“Beklediğimden çok daha iyi ilerliyoruz”

Ethereum kurucusu Buterin, paylaştığı yeni bir gönderide ETH 2.0 mevduat sözleşmesine yatırılan toplam ETH’nin 1.2 milyon seviyesine yaklaştığını dile getirdi ve bu miktarın toplam ETH arzının yaklaşık %1‘ini oluşturduğunu söyledi. Buterin, ağa ETH yatıran katılımcıların detaylı grafiklerinin güncel halini paylaşarak şu cümleyi kurdu:

“Beklediğimden çok daha iyi ilerliyoruz.”

Ethereum’da son durum

Ethereum fiyatı, CoinGecko verilerine göre şu anda 593 dolar seviyesinde. Son 24 saatlik işlem hacmi 10 milyar doların üzerinde olan ETH, bugün içerisinde %0.6 oranında artış gösterdi. Dolaşımdaki toplam ETH miktarı 110 milyon olurken işlem hacminin en fazla olduğu kripto para borsası FTX olarak karşımıza çıkıyor.

ethereum

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!