Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucusu Bu Hafta 207 Milyon XRP Satabilir

Blockchain devi Ripple’ın kurucularından Jed McCaleb 6 Aralık Pazar günü kişisel hesabından yüklü miktarda XRP satışı yaptı. Portföyünde milyarlarca adet XRP bulunduran ve günlük olarak hemen hemen düzenli miktarlarda satış yapan McCaleb bu sefer normalin çok üstünde, 29.5 milyon XRP’lik bir işlem yaptı.

2012 yılında Ripple’ın kurucu kadrosunda yer alan McCaleb’a yaptığı çalışmalar karşılığında 9 milyar adet XRP verildi. McCaleb, aradan iki yıl geçtikten sonra sahip olduğu bu coinleri satmak istediğini açıkladı. Bu yüzden Ripple yönetimi ile davalık olan McCaleb, şirketle 2016’da bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile McCaleb’ın her gün belli bir miktarda (günlük hacmin yüzde 1’i civarında) satış yapmasına müsaade edildi.

McCaleb 2016 yılından beri düzenli olarak milyonlarca adet coin satıyor. Ripple ekibinden ayrıldıktan sonra Stellar’ı kuran McCaleb bir süredir günlük olarak 9.9 milyon adet XRP satıyordu.

Dün neredeyse 30 milyon adet XRP sattı

Kripto para araştırmacısı Leonidas Hadjiloizou, dün Jed McCaleb’ın kişisel cüzdanında sıra dışı bir işlem fark etti. Geçen hafta boyunca 9.9 milyon adet XRP satan McCaleb 6 Aralık Pazar günü normale kıyasla çok daha büyük bir işlem yaptı. Hadjiloizou’nun paylaşımı, Ripple kurucusunun gün içerisinde 29.5 milyondan daha fazla XRP sattığını gösterdi. Fakat iş bununla kısıtlı kalmayabilir.

ripple-xrp-kripto-para

Bu hafta 207 milyon adet XRP satabilir

Hadjiloizou’nun açıklamasına göre McCaleb ile Ripple arasındaki anlaşmanın maddelerinden biri McCaleb’ın hafta genelinde ne kadar coin satacağı ile ilgili. Bu maddeye göre, McCaleb’ın herhangi bir hafta içerisinde satacağı toplam XRP miktarı her hafanın pazar günü değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla McCaleb’ın pazar günü X miktarda coin satması, bir sonraki pazar gününe kadar her gün X miktarda coin satabileceği anlamına geliyor.

Hadjiloizou, McCaleb’ın pazar günü 29.5 milyon coin satmış olmasını bu madde ile birlikte yorumladı. Araştırmacı isim, dünkü verileri baz alarak McCaleb’ın bu hafta 207 milyon adet XRP satabileceğini söyledi. Bu sayı 7 Aralık 14:00 verileri ile 124.2 milyon dolar etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!