Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple İçin Dönüm Noktası: RippleX, İlk Projesini Yayınladı

10 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip olan Ripple, kendi geliştirici platformu RippleX’i hayata geçirdi ve ilk proje yayınlandı. XRP Ledger tabanlı ilk RippleX projesi resmen Github üzerinde yayınlandı. Peki Ripple için dönüm noktası olan bu gelişme tam olarak ne anlama geliyor?

RippleX’in ilk projesi: XRPl4j

İlk projenin, XRP Ledger (XRPL) ile etkileşim işlevine sahip bir Java kütüphanesi (XRPl4j) olduğu görülüyor. Bu geliştirmenin temel amacı, XRP Ledger ağında Java dilinin kullanılabilmesi olarak ifade edilebilir. Projenin Java tabanlı otomasyon aracı Maven ile oluşturulduğu ve çoklu modül mimarisine sahip olduğu görülüyor.

Bu modüllerden birisi ise XRP ağındaki adreslerin ve genel anahtarların Base58Check şifreleme diline dönüştürülebilmesini sağlıyor. Base58Chck şifreleme protokolü XRP cüzdanlarında kullanılan yöntem olarak biliniyor. Aslında bu dil, orijinal Bitcoin istemcisinde de kullanılmıştı.

Java uygulamaları ve XRP Ledger arasında köprü kuruldu

RippleX’in ilk projesinin en büyük faydası ise XRPL ile Java uygulamaları arasında köprü oluşturmak olacak. Ripple tam olarak bu geliştirme ile beraber ağdaki yeni projelerin ve geliştirmelerin önünü açmayı hedefliyor.

RippleX daha önce Xpring olarak biliniyordu ve Ripple’ın yatırım ile geliştirme kolu konumundaydı. Xpring, son günlerde popüler olan Flare Network gibi birçok projeye yatırım yapıp fonlamada bulunsa da geliştirme bakımından adından çok fazla söz ettirememişti.

Hayata geçirilen ilk proje ve bunun bir köprü niteliğinde olması, Xpring veya yeni adıyla RippleX için işleri değiştirebilir. XRP fiyatı ise son 24 saat içerisinde %6 değer kaybederek yeniden 0,50 dolar seviyesinin altına geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!