Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Airdrop’una Katılanlar Spark Tokenı Ne Zaman Alacak?

Geçen hafta XRP yatırımcıları için airdrop heyecanı ile geçti. XRP sahipleri, cüzdanlarında bulunan XRP ile doğru orantılı olarak Spark coin almaya hak kazandılar. Peki, Spark (FLR) kazanan XRP yatırımcıları ödüllerini ne zaman alacaklar? Ayrıca, XRP için airdrop etkinliğinden yapıldığı bu zaman zarfında bazı dolandırıcılar da iş başındaydı.

2 gün önce XRP yatırımcıları için gerçekleşen Spark airdrop‘u ile XRP sahipleri FLR coin kazanmaya hak kazandılar. Flare Network ve XRP iş birliği ile gerçekleşen airdrop ile XRP yatırımcıları cüzdanlarındaki XRP miktarı kadar Spark token kazandı. Flare Network’ün bu airdrop için ayırdığı arz ise 45 milyar Spark (FLR) olarak açıklandı.

Hem dünyada birçok platformda hem de ülkemizde Bitexen gibi borsalarda kullanıcılar, XRP bakiyesi kadar bedava Spark hak etti. XRP yatırımcılarının hak kazandıkları Spark coinleri ise ne zaman alabilecekleri merak ediliyor.

Spark token ne zaman dağıtılacak?

12 Aralık günü saat Türkiye saati ile 03:00’te cüzdanlarında XRP bulunan yatırımcılar, aynı oranda Spark coin almaya hak kazandı. İlk yapılan açıklamaya göre; Spark kazanan XRP yatırımcıları Flare Network’ün mainnet yapması ve ağ hayatına başlaması ile bu coinlerin %15’ini alabilecekler. Flare Network’ün geçtiğimiz haftalarda açıkladığı bilgilere göre geri kalanlar ise mainnetten minimum 25 ve maksimum 34 ay içinde sahiplerine dağıtılacak.

Flare’in dün Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamaya göre ise mainnetin, önümüzdeki yılın ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Buna göre, Spark kazanan XRP yatırımcıları 2021 yılının birinci ve ikinci çeyreğinde hak edilen FLR coinlerini almaya başlayabilirler.

Bunlara dikkat!

XRP yatırımcıları airdrop heyecanına kapılmışken, Flare Network de bazı önemli uyarılarda bulundu. Flare Twitter hesabından paylaştığı gönderiler ile Spark (FLR) almak isteyen yatırımcıları uyardı. Flare Network, bazı borsaların ve platformların Spark token henüz hayata geçirilmediği halde Spark türevi üretmeye başladığını duyurdu. Flare, yapılan bu IOU’lar ile resmi olarak hiçbir bağlantılarının bulunmadığını ve bunlara herhangi bir müdahalede bulunamadıklarını açıkladı.

Ayrıca Flare Network yine sosyal medya kanalları aracılığı ile yaptığı duyuruda yatırımcıları bazı dolandırıcılık faaliyetlerine karşı da uyardı. Flare bazı kişilerin, Spark tokenın şu anki popülaritesinden faydalanmak için Ethereum tabanlı Spark token ürettiğini belirtti. Yatırımcıların yanılıp bunlara kanmaması için de çağrıda bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!