Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Coinbase Kullanıcıların Hesaplarını “Sebepsiz Yere” Donduruyor

ABD’nin ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, oldukça ilginç bir iddia ile karşı karşıya kaldı. This is Money kaynağı tarafından aktarılan ve  bazı Coinbase kullanıcılarının doğruladığı iddiaya göre dev borsa kullanıcıların hesaplarını hiçbir açıklama olmadan dondurmaya başladı. Peki iddialar tam olarak neye dayanıyor ve Coinbase’in buna cevabı ne?

Coinbase kullanıcı hesaplarını neden donduruyor?

İddia İngiltere’de yaşayan Lee Wilson tarafından ortaya atıldı ve diğer kullanıcılar da buna katıldı. Wilson, kripto para almak ve daha sonra bunu bir donanım cüzdanına aktarmak için Coinbase’i seçtiğini belirtti. İlgili donanım cüzdanını 1-2 yıl boyunca çekmecede bırakıp parasını unutmayı planlayan Wilson, oldukça ilginç bir durumla karşılaştı.

Coinbase üzerinde üyelik açan ve KYC doğrulamasını yapan Wilson, ilk başta her şeyin yolunda gittiğini belirtiyor. Kasım başında hesap açan ve 700 dolarlık BTC alan Wilson, bu ayın sonlarında ise hesabına yeniden girmek istedi. Hesabına girip 700 dolarlık BTC fonunu donanım cüzdanına aktarmak isteyen Wilson, yeniden kimlik doğrulaması yapması gerektiğini gördü.

Güvenlik gerekçelerinden dolayı kimliğini yeniden doğrulayan Wilson, bunun devamında ise hesabının “incelemeye alındığı” uyarısını görünce şoke olduğunu belirtiyor. Parasının hiçbir açıklama olmadan dondurulduğunu belirten Wilson, borsa ile iletişime geçmeyi seçti.

coinbase - borsa- btc

Coinbase’e birden çok e-posta gönderdiğini belirten yatırımcı, daha sonra Twitter üzerindeki destek hesabına yazmayı tercih etti. 4 Aralık tarihinde cevap alabilen ve sorunun takip aşamasında olduğu bilgisi ulaştırılan Wilson, aslında sürecin çok başında olabilir.

Wilson, Coinbase ile sorun yaşayan tek kişi değil 

This is Money kaynağına konuşan bir diğer kullanıcı ise benzer bir durum yaşadığını aktardı. Anonim kullanıcı, sık sık alım satım yapmadığını ve sadece 1.000 sterlin değerinde fona sahip olduğunu belirtti. Daha sonra 400 dolarlık XRP aldığını belirten kullanıcı, tam olarak burada kimlik doğrulaması isteği ile yeniden karşılaştığını belirtti

İşte kullanıcının ağzından yaşadıkları:

“O günden sonra hesabım bloke oldu ve varlıklarıma erişimim tamamen kapandı. Alım satım yapamıyorum veya kripto paralarımı çekemiyorum. Bitcoin’e çevirmek istediğim fonlarım şu an hiçbir değer kazanmıyor.”

Anonim kullanıcı da Twitter üzerinden aldığı cevabın Wilson’a verilenle aynı olduğunu belirtti. This is Money, Coinbase borsası ile iletişime geçtikten sonra Wilson’ın hesabına yeniden eriştiği açıklandı. Ancak anonim kullanıcı ise hala fonlarına ulaşamamanın sıkıntılarını çekiyor.  Bitcoin fiyatı hakkında 2021 yılında büyük ralli söylentileri artmaya devam ederken kullanıcının fonlarını BTC’ye çevirememesi ise sıkıntısını arttırıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!