Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Sallantıdayken Bu Üç Altcoin Neden Yükseliyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı, son 24 saat içerisinde bir miktar düşüş görürken bazı altcoin fiyatlarında önemli oranda artış yaşandığı kaydedildi. Bu altcoinler arasında bulunanlar ise Aave, Civic ve Yearn.Finance oldu. Peki bu üç altcoin neden aniden yükselişe geçti? Gelin sebeplerini inceleyelim.

Bitcoin (BTC), CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1.5 düşüş görürken bazı altcoin fiyatlarında yükseliş görüldüğü gözlemlendi. Haftalık performansı ise %12.5 yükseliş olarak paylaşılıyor. Dün koronavirüs aşı çalışmalarının başarılı olduğu haberinin öğrenilmesinin ardından Bitcoin fiyatı 15.800 dolar seviyesine yaklaştı. Fakat kısa bir süre içerisinde Bitcoin bir miktar düşüş eğilimine girdi. Şu anda Bitcoin 15.258 dolardan işlem görüyor.

bitcoin-btc-altcoin
Bitcoin düşerken Aave neden yükseldi?

Verilere göre, Aave fiyatı son 24 saat içinde %5.7, son 1 hafta içerisinde ise %101.3 yükseliş gösterdi. Aave, Medium üzerinde yönetici anahtarının kullanıcı güvenliği açısından devredildiğini duyurmuştu. Ardından Independent Reserve, Aave’nin de içlerinde bulunduğu bazı altcoinleri listelemeye başlayacağını açıkladı. Bu açıklamalardan etkilenmiş olabilecek Aave fiyatı, yükselişini sürdürdü.

Cryptobriefing’den Ali Martinez’in analizine göre de, Aave 5 Kasım tarihinde yüksek bir talep gördü. DeFi tokenı, 26.4 dolardan 59 dolara çıktı. Kısa zamanda görülen bu fiyat artışı, Martinez’e göre geri çekilme ile sonuçlanabilir. Analist, son zamanda Aave’de görülen satış baskısının bir miktar engellenebileceğini, ancak yatırımcıların fiyatların düşmesini önlemek adına satın almaya devam edeceklerini belirtti. Aksi bir durumda ise Aave fiyatının 31.6 dolara gerileme ihtimali olduğunun da altını çizdi. Aave, şu anda 59.94 dolar.

bitcoin-btc-altcoin
Civic fiyatı artışa geçti

CoinGecko’nun verilerine göre, Civic son 24 saat içerisinde %102.1, son 1 haftada ise %523.8 oranında yükseldi. Coinbase, 5 Kasım tarihinde Civic’in de içlerinde bulunduğu bazı altcoinleri desteklemeye başlayacağını duyurmuştu. 5 Kasım’da yapılan bu duyurunun ardından Civic fiyatının kademeli olarak yükseldiği görülüyor. Bu haber akışından etkilenmiş olması muhtemel olan Civic, şu anda 0.14 dolardan işlem görüyor.

bitcoin-btc-altcoin
Yearn.Finance son 1 haftada %77 arttı

Paylaşılan Civic fiyat grafiğine göre, Yearn.Finance son 24 saat içerisinde %19.9 , son 1 haftada ise %77.3 oranında yükseldi. YFI, ICO Analytics’e göre ekim ayının en popüler koinlerinden bir tanesiydi. Yearn.Finance geliştiricilerinden banteg’in Keep3r ağının YFI’a entegre edilmeye hazır olduğunu da açıklamasıyla birlikte YFI fiyatında yukarı yönlü hareketlilik görüldü.

bitcoin-btc-altcoinAli Martinez, YFI için yaptığı analizde Yearn.Finance’in son birkaç gün içerisinde gördüğü artışla birlikte konsolidasyona girmiş olabileceğini öne sürüyor. Satın alma baskısında görülecek bir artışın, YFI’ı 19 bin dolara kadar yükseltebileceğini söyledi. Yükseliş trendi terse dönerse 14 bin dolardaki destek noktasına gerileyebileceğini söyleyen analist, %20 oranında bir düşüş görülme ihtimalini de ekleyerek YFI fiyatının 11 bin dolardaki destek noktasına gerileyebileceğini belirtti. Şu anda YFI, 17.630 dolar seviyesinde işlem görüyor.

bitcoin-btc-altcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!