Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Satıp Dünyayı Geziyorlar: İşte O Çiftin Hikayesi

Bitcoin, 2009 yılında ortaya çıktığından beri birçok farklı alanda insanların hayatlarına dokunmayı ve onları değiştirmeyi başaran bir ürün. Erken dönemlerde bilinçli ya da bilinçsiz Bitcoin alıp bir kenarda bekleten birçok insan şu anda yaşam kalitesinde büyük bir artış yaşarken; bu insanlardan birçoğu büyük borçlarını kapatıp, kendilerine vakit ayırabilecek maddi refah seviyelerine eriştiler.

Bunların birçoğu zaten bilinen şeyler ancak Bitcoin bazıları içinse gerçekten büyük bir romantik maceranın fitilini ateşleyen bir şey oldu. En azından bu; Danimarkalı Jonas Hornehoj için öyle. Elindeki Bitcoin’lerin büyük bir kısmını satan Hornehoj, yanına kız arkadaşını da aldı ve elde ettiği gelirle dünyayı turlamaya başladı.

24 yaşındaki Danimarkalı Kopenhag’daki işinden aldığı bin doları Bitcoin’e yatırdı ve sonrasında iyi bir kazanç elde etti. Daha sonra kazandığı para ile de dünyayı gezmeye başladı.

Yatırımı konusunda şanslı olduğunu ve piyasanın maalesef herkese aynı fırsatı sunma şansının olmadığını belirten Hornehoj, Bitcoin’i bir balon olarak asla görmüyor. Yatırım yapmadan önce uzun süren araştırmalar yaptığını ve asla hiçbir zaman oturduğum yerden basit para kazanayım düşüncesine girmediğini belirten genç adam, piyasanın ve teknolojinin dünyaya katacağı şeyleri de çok iyi tespit ettiğini ve bundan sonra yatırıma karar verdiğini belirtiyor.

Hornehoj’un da belirttiği gibi piyasa maalesef herkes için olumlu işler vaad etmiyor. Bunun en yakın örneği ise 20 yaşındaki Koreli öğrenci Kang Dong Pyo. Şubat ayında 186 bin dolar tutarında Bitcoin’ini kaybeden Pyo, maalesef yaşamına son vermeyi seçti. Pyo’ya ek olarak elindeki yatırımı iyi değerlendirmeyen veya bir şekilde kaybeden birçok kişi de ağır depresyonlar geçirdi.

Ancak yine de Hornehoj gibi hayat değiştiren hikayelere tanıklık ediyor olmak çok güzel. Kripto para piyasasının ve hareketinin dünyadaki taşları yerinden oynattığı bir gerçek.

Bu arada Hornehoj ve kız arkadaşı şu an için Vietnam’ın Hanoi şehrinde ve durmaya niyetleri yok. Hornehoj, ”Endonezya, Filipinler, Myanmar, Nepal, Kore ve Çin’i de görmek istiyorum.” diyerek geziye devam edeceklerinin sinyallerini veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment