Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver’e ”Tartışmalı” Bitcoin Cash Propagandası Yaptığı İçin Dava Açılabilir

Bitcoin.com CEO’su ve Bitcoin’in ilk yatırımcılarından olan Roger Ver’in hakkında, ‘tartışmalı’ Bitcoin Cash (BCH) propagandası yapmak suçlaması ile büyük ihtimalle dava açılacak.

Money Trigz isimli bir telegram kullanıcısı geçenlerde Bitcoin.com davası/kurbanları adında bir grup ve bitcoincomdavası isimli bir web sayfası kurdu. Grupta 561 kişi bulunuyor ve bunların hepsi Bitcoin.com’a, bütün kullanıcılarına Bitcoin Cash’in [BCH] gerçek Bitcoin [BTC] olduğu şeklinde verdikleri yanlış bilgi nedeniyle dava açmak istiyor.

Roger Ver, Bitcoin ve Bitcoin Cash için bilinen en etkili kişilerden birisi ancak Bitcoin Cash fork’a gideceğini açıkladığından beri Roger Bitcoin Cash’ın gerçek Bitcoin olduğunu yayma alışkanlığını daha da bir arttırdı.

Hatta bunun da ötesine giderek, internet sayfasındaki Bitcoin Cash’i kullanıcılarına Bitcoin [BCH] olarak göstermeye ve Bitcoin’i ise Bitcoin Core [BTC] olarak göstermeye başladı. Bu yanlış bilgi Bitcoin [BTC] almak isteyen bir çok kullanıcının yanlışlıkla Bitcoin Cash [BCH] alması ile sonuçlandı. Bu olay Bitcoin topluluğunun çoğunda şok etkisi yaratıp kullanıcılar tarafından sitenin boykot edilmesi çağrısına dönüştü. Bazı Bitcoin [BTC] girişimcileri dava dosyası için para bağışlamaya şimdiden hazır olduklarını belirtiyorlar.

Grubun kurucusu şunları belirtiyor:

”Bunların arkasında yapmakta olduğumuz çok şey var ve endüstrinin içerisinden bir çok insan bize özel mesaj atarak hukuk firması ve farklı jüri heyeti önerilerinden bulunuyorlar. Yaklaşımların ve önerilerin bazılarının çok ciddi olduğunu söyleyebilirim ancak bunun ötesinde bilgi veremem. Bitcoin.com platformu veya cüzdanı kullanarak parasını kaybetmiş herkesi bize gönderin.”

Mohsen:

”Yöneticiler için şunu söyleyebilirim ki iyi ki ileriye çıkıp roger’ın bu bitcoin sahtekarlığı yüzünden madur olanları desteklemek için bu grubu kurdunuz. İyi ki kurbanlardan birisi değilim ve her zaman onun böyle sahtekarlıklarını bildirdim. Bitcoin.com’un insanları dolandırmasını durdurabilmek için bu davaya para yatırmaya gönüllüyüm.”

Gruptaki bir telegram kullanıcısı olan Julival Reis:

”Merhaba beyler. Nasıl bağış yapabiliriz? Ben Brezilya’danım ve size yardım etmek istiyorum.”

Başka bir telegram kullanıcısı John:

”Bu organize çaba bu sitedeki yalan yanlış bilgiler’e karşı ciddi bir noktayı kanıtlayacak. Bu davanın var oluşu kendisine çok olumlu ve yapıcı bir son hazırlıyor.”

FourZeroOne 401:

”Bu dava, insanlara aslında öyle olmayan bir şeyi öyle gibi göstermek hakkında yapılan yalancılık/sahtekarlık ve bunu yapabilmek için sürdürülen doğru olmayan bilgi  propagandasından kaynaklanmaktadır. Ki bu da bir dava dosyası oluşturup dava açmak için aranan kanın ta kendisi.”

Bir reddit kullanıcısı olan px403 ise tamamen farklı bir görüşe sahip:

”Kim kimi kandırdı ya? BCH şuan bütün zamanların en yüksek seviyesinde. Birisi yanlışlıkla BTC yerine BCH almış olsa bile (ki bunun ciddi boyutlarda olduğunu hiç zannetmiyorum) şuan elde ettikleri kazançla istedikleri gibi BTC satın alabilirler. İki şekilde de bunu kesinlikle Roger’dan satın almadılar. Bunu büyük ihtimalle Coinbase gibi ikisinin arasındaki ayrımı çok keskin yapan bir yerden veya geçenlerde chuck-e-cheese tokenlerini Bitcoin olarak satmaya çalışan sahtekarlık ustasından almışlardır.

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment