Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx Kendi Kripto Platformunda Resmi OKB Token’ini Çıkartıyor

OKB (OKEx’in yeni resmi token’i) alım-satım platformu 28 Nisan saat 11:00 itibariyle (Hong Kong saatine göre) piyasaya sürülecek. Kripto’dan kripto’ya alım satım odaklı bir platform olacak. Şirket bugünkü küresel piyasaya sunuş için toplamda 10 adet ticari ortak belirledi.

Şirket ”Call Auction’‘ (belirli bir zaman sınırı olan sınırlı teklif yapabileceğiniz açık arttırma) isimli ön satış sezonunu da tanıttı. Bu açık arttırma seansı 20 dakika boyunca sürecek ve kullanıcılar sadece ‘post-only’ (direkt olarak borsa emir defterine işlenip daha önceki emirlerle çatışmamayı sağlar) satış emri verebilecek.

Bu açık arttırma süreci kendi siparişlerini istedikleri fiyata verebilmesini sağlayacak. Açılış fiyatına bağlı olarak açık arttırma müzayedesi hesaplanıp ticaret yapmaya mümkün hale getirilecek. Müzayede iki bölüme ayrılacak. İlk bölüm 10 dakika sürecek ve bu sırada kullanıcılar alım emirlerini verebilecek ve bunları iptal etme şansları olacak ancak ikinci yarıda verilen bir emri iptal etme opsiyonu olmayacak.

OKEx’e göre, bu ayın başlarında şirket resmi olarak ERC20 protokolü üzerinden OKB’yi piyasaya sürmüştü. Şirket ICO ve halka açık para toplama girişimlerini reddetti. Şirket çok yakında token’i kendi resmi OK zinciri haline dönüştürecek ve bunun ardından bu sadece OKEx platformuna değil aynı zamanda bağlantılı diğer projelere de uygulanacak.

Pazarlama kampanyaları ve topluluk binası için OKEx müşterilerine dağıtılacak olan 600 milyon koinin yanı sıra toplamda küresel olarak 1 milyar token tedarik edilecek. Geri kalanı ise 1 ile 3 yıl arasında bir süre boyunca kilitli kalacak.

Bianca isimli bir kripto eleştirmeninin yorumu şu şekilde:

”OKEx son zamanlarda iyi performans gösteriyordu. Bu alım satım platformu bana göre veri güvenliği ile ilgili çok az sorunla karşılaştı. Keşke bu tokenleri başka borsalarda da dağıtabilseler.”

Gibs de buna ithafen şunu paylaştı:

”Bu yeni bir rakip. Tokenlerin benim güvenli hesabımın başının üstünde yeri var. Ancak gene de diğer altkoinleri tercih ederim çünkü OKB tokeni hakkında pek bir şey bilmiyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment