Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Bermuda, 15 Milyon Dolarlık Kripto Yatırımı Anlaşmasına İmza Attı

Bermuda başkanı David Burt’ün yaptığı duyuruya göre Binance yeni küresel uyum merkezini önümüzdeki bir kaç ay içerisinde Bermuda’da kurmayı planlıyor.

Cuma günü yapılan ortak basın toplantısında konuşan Burt, Binance Hayır İşleri Kurumu’nun teknoloji ile alakalı eğitsel programlar için 10 milyon dolar bağışlaması hakkında mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu. Ek 5 milyon dolarlık bir miktar da blockchain startupları için kullanılacak.

Buna ek olarak Binance Bermuda hükumetine kripto paralar ve blockchain için düzenleyici bir yapı oluşturması konularında yardımcı olup ülkede yeni bir ofis de açacak.

Burt basın toplantısı sırasında şunları beyan etti:

”Bu ortaklık ile Binance kendi küresel uyum merkezini burada Bermuda’da kurmayı teklif etti ve bunun sayesinde Bermudalılar için en az 30 iş garantisi ile toplamda 40 işlik bir imkan da yaratmış oldu… ve pratik olmasının yanı sıra Bermuda içerisinde bir kripto para borsası kurulumu, gerekli bütün yasal ve düzenleyici unsurlara tabii olacak ve son olarak deniz aşırı kurumlar ve Bermuda hükumeti ile güçlü yasal ve düzenleyici kuralların belirlenmesi ile geliştirilmesi hususunda işbirliği içinde çalışacak.

Binance CEO’su ve kurucusu Zhao Changpeng, Bermuda hükumetinin ve düzenleyici kurumlarının ” bu evrendeki en cana yakınlarından bir tanesi” olduğunu ve şirketin ”yerel ekonomiye yardım etmek için” elinden geleni yapacağını belirtti.

Kurum şimdiden, yerel bir hukuk firması ile, startup şirketinin yeni ofisinin ilgili yasalarla uyumlu olması konusunda çoktan çalışmaya başladı bile.

Basın konferansı sırasında Zhao ayrıca Binance hakkında başlatılmış güncel davalara ithafenHong Kong yüksek mahkemesi çoktan bunları reddetti ve Sequoia’ya bizim yasal ücretimizi ödemesi konusunda hükmetti.” yorumunu yaptı.

Kapanış konusması sırasında Burt ayrıca ICO’lar (initial coin offering) hakkında Bermuda’nın geçirmeye çalıştığı yeni yasa taslağından da bahsetti. Burt, Bermuda’nın sınırları içerisinde yapılan ilk dijital para arzlarını ”kapsamlı bir şekilde  kontrol etmek” istediğini belirtti.

Burt:

”Bermuda’nın kendi sınırları dahilinde dünyanın bir numaralı düzenleme yeri haline gelmesini istiyoruz. Korumamız gereken bir ünümüz var ve bunu koruyacağız ancak bu sırada bu ülkenin insanlarının gelişmesi ve gelecekteki iş imkanlarının arttırılması için etkisi olabileceğini inandığımız bütün kişi ve kurumlarla çalışmaya da devam etmek istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment