Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coincheck Kripto Borsası 490 Milyon Dolarlık Kâr Açıkladı

Bloomberg’in 27 Nisan tarihli raporuna göre Japon kripto borsası Coincheck, Nisan 2017 – Ocak 2018 arasındaki on aylık dönemde tahmini 53.2 milyar yen (yaklaşık 490 milyon dolar) bir kazanç sağladı.

Karşılaştırma yaparken Bloomberg Japonya’nın önde gelen hisse senedi ve türev piyasası operatörü olan Japan Exchange Group’un Mart 2018’de sona eren mali yılda 71.8 milyar yer (657 milyon dolar) kazanarak, geleneksel borsanın kârını kabaca Coincheck’inkiyle aynı seviyeye getirdiğini belirtiyor.

Coincheck Ocak 2018’de kripto cüzdanlardan 532 milyon dolar değerinde NEM’in çalınması olayından sonra yeniden yapılandırma kararı aldı ve Money Group Inc. tarafından tamamen sahip olunan bir yan kuruluş olarak satın alındı.

Monex Group Coincheck’in hack olayından etkilenen kullanıcılarına geri ödeme olarak Mart’taki mali kapanışı için 47.2 milyar yen (432 milyon dolar) bir devasa miktar kaydettiğini tahmin ediyor, ancak bu olağanüstü kayıp fonuna rağmen Coincheck mali kapanışı olumlu olarak tamamladı ve net olarak 62.6 milyar yenlik satış üzerinden 6.3 milyar yenlik bir hasılat elde etti.

Monex Group önümüzdeki mali yılda Coincheck’i bir kripto para birimi borsası olarak kaydetme amacı ile yönetimi ve iç kontrolü geliştirmeye odaklanacağını belirtiyor.

Şubat 2018’de Japonya’nın Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) Coincheck’in hack olayından sonra kendisinin de 13 Şubat’ta doldurduğu, tüm kayıtlı ve kayıt dışı yerli kripto borsalarının risk yönetim sistemi raporu sunmasını istedi.Kayıtlı olmayan tüm Japon kripto borsaları inceleme konusunda düzenleyici kurumlardan artan bir uluslararası ivme yakalaması sebebiyle FSA denetimlerine tabi tutulmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment