Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO’ya Göre Ripple, [XRP] Kurumsal Kaynak Planlaması Sektöründe Lider Kalmaya Devam Edecek

Ripple’ın Baş Pazar Stratejisti Cory Johnson, Ripple CEO’su ile kendi merkezlerinde ”bana istediğini sor” seansı için bir araya geldi. Röportajda ikisi de XRP’nin piyasa raporlarını, Q1 (ilk çeyrek) konularını, yeni müşterileri ve bunun gibi bilumum konuyu görüştüler.

Cory ileriye dönük olmanın ve genel olarak insanların sorunları ile ilgili olmanın önemini vurgulayarak konuya başladı. ”Bir eko sistemdeki şeffaflık, özellikle şu an bizim yaşadığımızdakinde, büyük ihtimalle en önemli faktördür.” diye ekledi.

Cory kendisini, birçokları tarafından kullanılan dijital mal varlığı XRP ile işin diğer ucundaki Ripple arasından hangisinin daha çok satılabilir bir faktör olduğu ikileminde buluyor.

İlk çeyreğin önemli noktaları sorulduğunda Brad, Cory Johnson’ın kadroya katılmasının ilk çeyrekteki en önemli nokta olduğunu vurguladı. Buna cevaben Cory de:

”Benim için de tam olarak böyleydi.” yanıtını verdi.

Ciddi bir ses tonuyla, bütün ilk çeyreği kendi lehlerine kullandıklarını söyledi. Dünya çapındaki bütün Ripple takımı aynı çatı altındaki her şeyin bilindiği ortak bir ana merkeze toplandı ve Brad için bu müşteri çekme ile başladı.

Brad:

”Mükemmel bir çeyrek dönem geçirdiğimize dair hiçbir şüphe yok. Bu 3 aylık süreçte hafta başına 1 den fazla üretim kontratı imzaladık.”

Buna ek olarak Cory:

”Şirketin içinde e-postaların havada uçuştuğunu görmek ve böyle bir ivmenin başlangıcına tanıklık etmek gerçekten çok güzeldi.”

Cory bu ivmenin kesinlikle başladığını ve yaptıkları iş veya söyledikleri işte hatta ürünlerinin nasıl çalıştığı konusunda bile daha iyiye gittiklerini belirtti. Ancak en önemli etken olarak ağlara düğümlerin (node) eklenmesi olayının olduğunu belirtti.

”Ağın değeri, içerisinde bulunan ağların sayısının karesi ile doğru orantıda büyüme –Metcalfe’nin yasası – gösterir.”

Son zamanlarda bu şekilde bir artış ilk çeyrek döneminde ciddi bir şekilde kendisini göstermeye başladı. Çoğu önemli bankanın yanı sıra sırasıyla Brezilya ve Hindistan‘ın en büyük bankaları olan Banco do Brasil ve IndusInd‘ ile önemli ortaklık antlaşmaları imzaladılar. Başka bir dikkat çeken gelişme ise Suudi Arabistan Merkez Bankası’nı Ripple müşterisi olarak listeye eklemek oldu. Bununla da yetinmeyen şirket Bank of England’ı da envantere kattı.

Bir merkez bankasının Ripple ile çalışmaya başlamasının orta doğu ekosistemi içerisinde çalışmak açısından çok önemli ikincil ve üçüncül yararları da var. Bu bir onaylanmadan çok daha fazlası. İşleri rayına oturtturdular ve Ripple’ın sınır ötesi ödeme akışı açısından küçük bir örnekten büyük bir dijital yapıya dönüşmesine tanıklık ediyorlar.

Bu müşteriler hakkında yorum yapan Brad şunları belirtti:

”Gerçek müşteriler için problem çözmeye odaklanmaya devam edeceğiz. Ripple da blockchain teknolojisinin kurumsal gerçek üretim girişimleri için kullanılması açısından lider kalmaya devam edecek.”

Cory ayrıca firmaya katıldığı zaman müşteri sayısının 190 olduğunu ancak bir kaç hafta içinde bunun 225 e yükseldiğini belirtti.

Brad organizasyonu genişletme konusunda ayrı bir noktaya dikkat çekmek isteyerek şu açıklamada bulundu:

”Günün sonunda başarı, hacim, müşterinin ne kadar mutlu olduğu ve sınır ötesi ödeme problemlerini çözerken hızı ne kadar arttırabildiğimiz ile uyuşmazlık ve masrafları ne kadar düşürebildiğimiz ile ölçülüyor.”

Brad, Ripple’ın XCurrent’ine ve düzenlemelerine sırtını dayayan bir kaç şirketin bu durumu nihayete erdirme aşamasında olduğunu iddia etti.

xRapid Hakkında:

Brad, finansal kurumların ilişkileri ve kripto para birimleri hakkında nasıl karar vereceği konusunda karşılaştıkları bir kaç sorunu örneklendirdi. xRapid’in bu problemi likidite ile çözeceğini söyledi. İlk çeyrekte Western Union, Cambridge FX ve diğer firmalar gibi köklü firmaları içine alan 6 pilot müşteriyle daha xRapid antlaşması imzalayıp bunun duyurusunu yaptı.

Her geçen yıl küresel ticaretin ve işlemlerin durmadan artmaya devam etmesinin hiç şaşırtıcı olmadığının altını çizdi. Sınır ötesi işlemlerin oluşundaki en doğal unsur olan ‘Muhabir bankacılık’ (akreditif işlemlerinde, ihracatçı ile ithalatçı arasında bağlantıyı sağlamakla görevli banka) son 10 yılın rakamlarına göre %50 düşüş yaşadı ve bu Brad’in fikrine göre çok etkileyici çünkü muhabir bankacılık işlemlerini ayakta tutabilmek için gereken masraf  için gerçekten çok büyük miktarlar gerekiyor.

Cory tam bu açıklamanın ortasında son olarak şunu belirtti:

”Hiç küresel büyüme olmasaydı ve hepimiz bir gerilemenin içinde olsaydık çok mükemmel olurdu.”

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment