Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee, Litecoin’in Durumu ve Sosyal Medya Hakkında Konuştu

Litecoin’in kurucusu olan ve kripto para camiasının önemli isimlerinden biri olarak gösterilen Charlie Lee, YouTube üzerinden, TenX kurucusu Julian Hosp’un sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 40 dakika süren ve Lee’nin büyük bir samimiyetle soruları cevapladığı röportajın öne çıkan konu başlıkları ise Lee’nin Litecoin’lerini neden sattığı, Bitcoin Cash’in durumu ve Litecoin’in gelecekteki hali oldu.

Lee’nin Söyledikleri

Yaklaşık 35 dakika boyunca süren YouTube röportajında konuşan dünyanın en büyük 9. kripto parası Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, gerek kendi ürünü olan Litecoin gerekse de genel anlamda kripto para dünyasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Litecoin’i ortaya ilk çıkardığı günlerde onun Bitcoin ile beraber kullanılan bir kripto para olmasını istediğini belirten Lee, bununla birlikte Litecoin’in fiyat olarak Bitcoin’den aşağıda olmasını da tasarladığını belirtti. Bitcoin’in dünyadaki ilk kripto para olması ve sansüre ve saldırılara karşı da çok güçlü durabilmesi sebebiyle bunların bir bedeli olduğunu belirten Lee, bu yüzden Bitcoin fiyatının yüksek olduğunu düşündüğünü söyledi.

Lee aynı zamanda Bitcoin Cash ile ilgili de ilgi çekici ifadeler kullanırken, yaşanan forku saçmalık olarak nitelendirdi ve Bitcoin Cash’in, Bitcoin’in marke değerini düşürmeye çalıştığını savundu.

Dünya üzerinde sayısı her geçen gün kripto paraların gerçekten de merkeziyetsiz olup olmadıklarının muamma olduğunu da savunan Lee, arkasında bir lider olan bir kripto paranın merkeziyetsiz olmasının imkansız olduğunu savunurken, şöyle konuştu:

”Gerçekten de dünya çapında merkeziyetsiz bir kripto para olmak istiyorsanız, kesinlikle arkanızda gerçek bir lider bulundurmamalısınız. Zaten ben de er ya da geç buradan ayrılacağım.”

Sohbet, buradan Lee’nin sattığı Litecoinlere gelirken, Charlie Lee’nin bu konuda bazı pişmanlıklar barındırdığı ortaya çıktı. Litecoin’in şimdiye dek yakaladığı en yüksek seviyelere yakın bir yerden elindeki Litecoinleri satan ve bunu o dönem için çıkar çatışmasının bir tezahürü olarak niteleyen başarılı iş adamı, şimdiyse en azından zamanlama konusunda daha iyisini yapabileceğinin farkında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

”Açıkçası halen doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Ancak daha derin bir sorgulama yaptığım vakit de, belki de zamanlama daha iyi olabilirdi demekten kendimi alamıyorum.”

Hosp ve Lee daha sonra ise yine son günlerde çokça tartışılan merkez bankaları ve devlet destekli kripto paralara değindi. Hükümetlerin ve yönetici kurulların sektöre böyle bir giriş yapmayı planlamasının kaçınılmaz olduğunu belirten Lee, buna karşın Bitcoin ve Litecoin gerçek merkeziyetsiz paraların; bu ürünlerden çok çok daha elverişli olduğunu belirtti.

Konu daha sonra ise Twitter ve Charlie Lee’nin orada takındığı tavra geldi. Twitter üzerinden kendisini trollemeye çalışanları bloklamasıyla bilinen ve bu konuda deyim yerindeyse kimsenin gözünün yaşına bakmayan Lee, sert bir bloklama politikası olduğunu kabul ederek ”Eğer beni trollemeye çalışırsanız sizi bloklarım, bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

Belki de röportajın en enteresan kısımlarından birisi ise algoritmalardı. Özellikle PoW’dan PoS’a geçiş hakkında da konuşan Lee, aynı zamanda Litecoin’in toplam arzını arttırıp arttırmayacağını da değerlendirdi.

Hali hazırdaki ağın güvenliğinin sağlanmaı için PoW modelinin halen en doğru yol olduğunu savunan Lee, aynı zamanda -biraz da enteresan bir şekilde- bir gün Litecoin’in toplam arzını arttırmayı düşündüğünü de belirterek şöyle konuştu:

”Sınıra yaklaşıldığında ne olacağını kestirmek kolay değil. Şu an için bakacak olursak işler yolunda gidiyor. Bitcoin ve Litecoin iyi gidiyor çünkü madencilik ödülleri sistemin güvenliği için çok çok önemli. Ücretlere bağlı kalırsanız ancak bu ücretler bir şekilde düşük olursa o zaman ne olur? Cevap hayli basit, güvenlik seviyesi düşer. Ya transfer ücretleri güvenlik masraflarını karşılar veya sabit ve küçük bir enflasyon oranından açığa çıkan para güvenlik işleri masraflarını öder. Hangisi daha iyi siz karar verin ancak daha iyi bir model ortaya çıkana kadar işi akışına bırakmak en iyi çözüm olacaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment