Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Segwit2X Çatallanması İçin Bitfinex Token Yarattı

Kripto para borsası Bitfinex yakında gelecek olan SegWit2x çatallanması için iki tane token yarattı.

Perşembe günü yayımlanan blog gönderisine göre Bitfinex, kullanıcıların ileride gelecek olan Segwit2x üzerine tahmin ve yatırım yapmasını sağlamak için BT1 ve BT2 adında iki tane “ayrık zincir tokeni” (CST) oluşturdu.

BT1 orjinal Bitcoin blok zincirini ifade ederken, BT2 Segwit2x blok zincirini ifade ediyor. Çatallanmadan sonra Bitcoin zinciri BTC olarak kalırken Segwit2x zinciri B2X olarak belirtilecek.

Bitcoinlerini CST karşılığında bozduran kişiler iki tokenden de eşit miktarda elde edecek. Yani kullanıcılar bitcoinlerini sanal olarak ikiye bölecekler. Bu durum, yatırımcıların çatallanma konusundaki beklentilerini gösterme açısından bir istatistik sunabilir.

Bitfinex’in aktardığına göre ‘ayrık zincir tokenleri’ süre boyunca fiyatta devamlılığı sağlayacak ve BT2’nin sipariş tablosu, çatallanmadan sonra B2X’in sipariş tablosu haline gelecek.

“Segwit2x’e olan yaklaşım açısından, bu hareket diğer borsalardan çok daha atılımcı bir tutum sergiliyor.”

Başta Coinbase olmak üzere endüstrideki diğer oyunculardan çok ses çıkmadı. Ancak Bitfinex Mart’ta henüz Bitcoin Unlimited çatallanması tartışılırken CST’leri tanıtmıştı ve bu aylarca süren tartışmalara yol açmıştı.

O zamanlarda BT2 0.23 dolardan işlem görürken Bitfinex, karmaşıklığa izin vermediği için kullanıcılardan olumlu geri dönüşler almıştı.

Blog gönderisine göre bu tokenler başlangıçta  sadece Bitcoin ve Dolar üzerinden işlem görecek.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment