Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tahtından Oldu: CoinGecko’da Kısa Süren Karışıklık

Dünyanın en büyük kripto para takip sitelerinden biri olan CoinGecko’da, büyük bir aksaklıktan dolayı en değerli kripto para olan bitcoin, 2. sıraya düştü. 

10 Şubat günü CoinGecko’da yaşanan karışıklıktan dolayı 2. sıraya düşen bitcoin, yerini daha önce çok fazla kişinin bilmediği düşünülen Relevant (REL) adlı kripto paraya kaptırdı.

Bu aksaklık, CoinGecko’daki toplam kripto piyasasının değerini de değiştirdi. Piyasa değeri kısa süreliğine 7 septilyon dolara kadar yükseldi.

CoinGecko’nun kurucu ortağı ve CEO’su Bobby Ong yaptığı açıklamada:

Bazı token’ların değerini etkileyen bir aksaklık söz konusu. Bu sorunu kısa sürede halledeceğiz. Umarım bir daha bu tür sorunlarla karşılaşmayız.

dedi.

CoinGecko durumu düzelttikten sonra piyasa değeri henüz bilinmeyen kripto paranın yaklaşık %20 artışla 0,91 dolar civarında işlem gördüğünü belirtti.

2018 yılında Slava Balasanov tarafından piyasaya sürülen REL token, Nisan 2021’de en yüksek seviyesi olan 8 doların üzerine çıktı ancak kripto para birkaç ay içerisinde 1 doların altına düştü.

CoinMarketCap’in yapmış olduğu en değerli kripto paralar arasında 5653. sırada bulunuyor.

Daha önce de CoinMarketCap’te buna benzer bir sorun meydana gelmişti. Ocak 2021’de Wrapped Bitcoin (WBTC) aniden katrilyonlarca değer kazanarak web sitesindeki en değerli kripto para olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!