Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fidelity’nin Küresel Macro Direktörü Bitcoin’in Apple ile Benzer Bir Büyüme Yolu İzlediğini Söyledi

Fidelity Investments küresel makro direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin’in (BTC) Apple ile benzer bir büyüme yolu izlediğini ve benimsenme oranı artıkça fiyatının da yükseleceğini söyledi.

Timmer, ünlü Bitcoin postcasd yayıncısı Preston Pysh ile 10 Şubat tarihinde Youtube üzerinden gerçekleştirdiği bir röportajda Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri açısından dünyanın en büyük şirketi Apple ile aynı büyüme yolunu izlediğini söyledi.

Röportajda ayrıca Bitcoin’in daha fazla kişi tarafından benimsenmesinin fiyat üzerinde olumlu etki yaratarak yükselmesini sağlayacağını söyleyen Timmer;

Apple’ın gelirleri artırdıkça hisse senedinin fiyatı da katlanarak artıyor. Bitcoin de benzer bir yol izliyor. Bu yüzden, talep eğrisi geliştikçe Bitcoin’in neden daha yüksek değerler görmesi gerektiğine dair sağlam bir mantık olduğunu düşünüyorum.

dedi.

Bitcoin’in diğer kripto varlıklardan farklı olarak kendine özgü bir varlık sınıfında olduğunu söyleyen Fidelity küresel macro direktörü;

Belki diğer dijital varlıklar daha iyi performans gösterecek. Çünkü Bitcoin’e göre daha ölçeklenebilirler ama aynı zamanda daha az merkeziyetsizler. İşte bu yüzden bence bitcoin altın gibi bir değer saklama aracı ya da varlık sınıfıdır. Dijital varlıkların geri kalanı daha çok bir girişim varlığına benziyor.

açıklamalarında bulundu.

Timmer ayrıca şu anda bitcoin’in 1970’li yıllardaki altının durumu ile benzer bir konumda olduğunu dile getirdi.

Bitcoin’in şu anda 1970’li yıllarda altının olduğu konumda bulunduğunu düşünüyorum. Altın, para birimi olmaktan çıkıp bir varlık sınıfına dönüştü. Aşırı volatildi ve değeri çok fazla yükseldi ama aynı zamanda çok büyük dezavantajları bulunuyordu. Bitcoin de şu anda benzer bir yol izliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!