Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Tarihsel Açıdan Yatırımcılarına En Çok Kazandıran Ürünlerden Birisi Olmayı Başardı

Lider kripto para birimi Bitcoin, yatırımcılarına bin kat kazandıran ilk yatırım ürünü olarak tarihe geçti. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda, Bitcoin’e erken yatırım yapan kişilerin giriş yaptığı noktalara göre bin kattan fazla kazandığı ifade edilirken, bu rakam Wall Street devlerini de geride bıraktı.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde, Bitcoin’in yaşadığı gelişim IPO yapan dev internet şirketleri ile karşılaştırıldı. Günümüzün internet çağı olduğu göz önüne alındığında, Bitcoin’i de internetin para birimi olarak görmek mümkün. Buna benzer bir ifadeyi daha önceki dönemde Twitter CEO’su Jack Dorsey de kullanmış ve bu açıklamalar ciddi ilgi çekmişti.

Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda da, Bitcoin’in tepe noktası olan 20 bin dolar değerinin erken yatırımcıya en fazla kazandıran nokta olduğu açıkça görülüyor. Lider kripto para biriminin ardından başarılı IPO yapa diğer şirketler arasında da sosyal medya devi Facebook ve ona ek olarak Pinterest ve Twitter gibi şirketler gösteriliyor. Aynı zamanda son dönemin en başarılı firmalarından birisi olan Uber de, halka açılarak erken yatırımcısına çok ciddi bir kar kazandıran kurum olarak dikkat çekiyor.

Bitcoin’in sadece yatırım aracı olmadığı ve arkasında bir felsefeyi de temsil ettiği hesap edilirse, lider kripto para biriminin nasıl bir fark yarattğı daha da açıkça ortaya çıkıyor. Bakalım, önümüzdeki dönemde BTC’de neler yaşanacak ve fiyat nerelere kadar gitmeyi başarabilecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment