Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 20 Ağustos 2020

Yükseliş Trendinin Onayları Var, Ama!

Merhaba,

Kripto para dünyasının lideri olan Bitcoin, pazartesi günü yakaladığı 12.400$’lık zirvenin ardından ciddi ve gerekli bir düzeltme yaşadı. Yaşanan bu düzeltme dolar karşısındaki satış baskısından kaynaklandı ancak bu düzeltmenin ardından bir yükseliş hamlesinin gelmesi büyük bir olasılık olarak masada duruyor. Fibonacci %50 geri çekilmesine takılan bu düzeltmenin Fibonacci %61,8’e kadar inmeyeceğini son mumun gövde büyüklüğünün zayıflığından anlamak mümkün olsa da, söz konusu değerin Bitcoin olması her türlü sürprize açık olma zorunluluğunu da akla getiriyor.

Bu çerçevede;

Yükseliş eğilimini devam ettirirken içinde bulunduğu üçgenin dışına çıkma hamleleri sırasında sürekli karşılaştığı direnç noktalarını birkaç denemenin ardından başarıyla kıran fiyatın, tekrar ve hızlı bir şekilde 12.000$ direncini bir kez daha kırmayı deneyeceğini söylemek yerinde olacaktır. Bu denemenin başarılı olmasını takiben ortaya çıkacak olan tablonun ilk ayağı 13.000$ denemesi olacaktır ki, bu denemenin başarısı son tarihi zirve olan 14.000$’ların artık aşılması için önemli bir engelin kalmadığı anlamını taşıyacaktır. 12.000$, 13.000$ ve ardından 14.000$ testlerinin bu hafta içinde yaşanması kuvvetle muhtemeldir.

21 Haziran’dan bu yana kararlı bir şekilde yükseliş hareketi içinde olan Bitcoin fiyatının başarılı bir şekilde tutunduğu ve kendisine ciddi bir referans olan MA20’nin, aynı zamanda Fibonacci %50 değeriyle de birebir örtüşüyor olması, fiyatın son üç günlük düşüş ivmesine karşın yükselişine devam edeceğinin bir diğer göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Son mum çubuğunun gövde olarak Fibonacci %50’yi aşağı kırması en önemli Fibonacci sayılarından olan %61,8’in de kırılması olasılığını ortaya çıkarabileceğinden fiyatın Fibonacci %50 seviyesinin altına inip inmeyeceğinin takibi önem taşıyor.

Çoklu hareketli ortalamalardan oluşan GMMA’ya göre de fiyatın yukarı yöndeki hareketi devam edecek. Kısa vadeli hareketli ortalamalar (yeşil) her ne kadar boyunları aşağı kırmış olsalar bile uzun vadeli hareketli ortalamalar (kırmızı) arasındaki mesafenin açıklığıyla beraber yönlerinin yukarı doğru olması süregelen trendin devamının bir işareti. Aynı zamanda kısa ve uzun vadeli ortalamaların arasındaki mesafenin de çok olması kısa vadeli hareketli ortalamaların güçsüz bir kırılma yaşayacaklarını gösteriyor.

Genel çerçevede baktığımız Bitcoin fiyatı için teknik analiz araçları yardımıyla söylenebilecek daha birçok veri olmasına rağmen kullandığımız bu önemli birkaç araç bile yükselen trendin devamına onay veriyor.

Burada unutulmaması gereken, Bitcoin fiyatının kritik bir seviyede olduğu ve geçmişinde bu seviyeden başarısızlıklar yaşayarak ciddi geri dönüşlere sahne olduğudur. Bu nedenle her ne kadar yükseliş trendi onaylanmış olsa bile bunun tersinin yaşanma olasılığına da hazırlıklı olmak gerekecektir. Bilindiği gibi birçok yatırımcının yanı sıra birçok önemli analisti de terste bırakan hamleleriyle ünlü olan bir kripto parayla karşı karşıyayız.

Terste kalmamak ve fiyatın yönünü doğru bir şekilde tespit edip başarılı işlemler yapabilmek için ihtiyacımız olan en temel şey, bilgidir!

Bilgiye ulaşmak ve kendi analizini kendi yapmak isteyenler için;

05-06 Eylül 2020 tarihlerinde İstanbul Beşiktaş lokasyonunda, sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği Teknik Analiz Sanatı Eğitimi yapılacaktır. Detaylar için,

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

 

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment