Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz 29 Haziran 2020

9.000$ Seviyesi Yakından Takip Edilmeli…

Merhaba,

Kripto para piyasasının en değerli varlığı olan Bitcoin, 9.100$’ın altında işlem görmeye devam ediyor. Hafta sonu 9.300$ seviyesinden geri gelmeye başlayan fiyat, satış baskılarına dayanamayıp 9.200$ ile 9.100$ arasındaki geçici desteklerde tutunmayı da başaramayınca yükseliş trendinden düşüş trendi tarafına sakin bir geçiş yaptı. 9.400$ desteğini kaybeden fiyatın hızla 9.000$’ın altına inme riski yatırımcıların pozisyonlarını değiştirmesine neden olacak. Coinmarketcap’e göre %64,9’luk bir hakimiyete sahip Bitcoin’in önümüzdeki günlerdeki olası hareketlerini ön görmeye çalışalım.

Haftalık grafiğe baktığımızda, yeni bir düşüş trendi oluşturma çabası içinde olan fiyatın MA50 desteğini kırma ihtimaline yaklaştığını görüyoruz. Paralel kanaldan içeri girme olasılığı yüksek görünmekle beraber MA50 desteğinin fiyatı bir süre daha canlı tutabileceğini ancak bunun uzun sürmeyebileceğine dikkat çekmek gerekir. Mum çubuklarındaki sorgulama ve kararsızlıkları da işin içine dahil ettiğimizde düşen fiyatlara hazır olmak gerekecek.

Günlük grafikte işlerin çok iyi görünmediğine dair ciddi işaretler olduğunu söylemek gerekir. Şöyle ki; fiyat Bollinger bandının altına kendisine yer edinmekle kalmamış aynı zamanda Hamile Boğa mum formasyonu da kendini gerçekleştiremeyip kırmızı bir mum doğurmuş. Bununla beraber RSI ve MA50 korelasyonu da RSI’ın MA50’den uzaklaşmaya başlamasıyla düşecek olan fiyatları işaret etmiş. Son olarak MACD WEIGHTED tam sıfır çizgisinde aşağı kesişim yapmış ve boynunu yukarı kıracak bir yapı oluşturamamış. Özellikle MACD’nin mevcut durumu ciddi bir sinyal olarak algılanmalıdır.

Son olarak günlük grafikte 6 tane kısa ve 6 tane uzun vadeli hareketli ortalamadan oluşan Guppy çoklu hareketli ortalamalar teknik aracına baktığımızda, kısa vadeli ortalamaların uzun vadeli ortalamaları kararlı bir şekilde aşağı kırmaya çalışması ve bunun sonucu olarak geçmişinde de çokça yaşanan hızlı ve kararlı fiyat düşüşlerine şahit olacağımız gerçeği ortaya çıkıyor.

Fiyatın 9.000$’ın altına düşmesiyle beraber sırasıyla 8.800$, 8.400$ ve 8.200$ seviyelerinde destek göreceği fakat bu seviyelerde güçlü tutunamazsa 7.200$’a kadar denemeler yapabileceği ihtimallerine hazırlık olmak gerekecektir. Bu olasılığın tersine dönmesi durumunda da fiyatın mutlaka 9.400$’da sağlam bir şekilde yerleşmesi önemli bir zorunluluk olacaktır.

Bütün bunlara ek olarak, küresel ekonominin yakından takip edilmesi, özellikle virüs ekonomisinin fiyatları nasıl şekillendireceği ve Bitcoin’in ABD piyasalarıyla olan korelasyonundan dolayı bu piyasaların durumunun dikkate alınması temel analizlerinizi yaparken elinizi son derece güçlü kılacaktır.

04-05 Temmuz 2020 tarihlerinde İstanbul Beşiktaş lokasyonunda, sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği Teknik Analiz Sanatı Eğitimi yapılacaktır. Sadece iki kişilik kontenjan kalmıştır. Detaylar için,

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment