Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcılarının Bu Hafta Dikkat Etmeleri Gereken Üç Gelişme

Bitcoin yatırımcılarının bu hafta takip etmeleri gereken birkaç farklı gelişme var. Çünkü bu gelişmeler piyasada bir hareketliliğe yol açabilir.

Geçtiğimiz günlerde 9 bin 500 doların altına düşen Bitcoin fiyatı şu an için 9 bin-9 bin 200 dolar aralığında seyrediyor gibi görünüyor. Bazı analistler Bitcoin fiyatının kısa süre içerisinde 10 bin doların üstüne çıkacağını düşünseler de bazıları bunun tam tersi yönde tahminlerde bulunuyorlar.

Bitcoin’in piyasa hareketlenmeye başladığında tam olarak hangi yönde ilerleyeceğini kestirmek bir hayli zor. Fakat şu anda yeni bir hareketliliğin geliyor olabileceğini gösteren birkaç farklı işaret var.

ABD’den İşsizlik Raporu

ABD Çalışma Bakanlığı bu perşembe ülkedeki işsizlik sayılarını açıklayacak. Bunun kripto para piyasasında bir hareketliliğe yol açabileceği düşünülüyor çünkü geçtiğimiz haftalardaki işsizlik raporları kripto paraları da etkilemişti.

Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz hafta yayınladığı raporda işsizlik başvurusunda bulunan vatandaşların sayısında 2.5 milyonluk bir düşüş olduğuna dikkat çekmişti. Çalışma Bakanlığı’nın bu açıklaması S&P500’ın yükselişe geçmesini sağladı ki bu son zamanlarda kripto para piyasasında da karşılık bulmaya başladı. Bazı analistler bu haftaki raporla birlikte işsizlik oranının yüzde 13.3’ten yüzde 12’ye düşmesini bekliyorlar. Bu da hisse piyasalarında bir hareketliliği tetikleyebilir.

Madenciler Duruldu

Bitcoin fiyatı geçen hafta düşüşe geçmeden önce piyasada oldukça ilginç bir gelişme yaşanmıştı. Çin madenli iki farklı maden havuzu rekor miktarda Bitcoin satmaya başlayarak sektör genelinde büyük yankı uyandırdı. BTC’nin geçtiğimiz günlerdeki düşüşün bu maden havuzlarınca tetiklendiği düşünülüyor. Madencilerden gelen bu ağır satış baskısının piyasada yarattığı panik Bitcoin fiyatının sert bir şekilde düşmesiyle sonuçlandı.

CryptoQuant verilerine göre piyasadaki bu hareketlilik en azından şimdilik durmuş gibi görünüyor. Madencilerin sattıkları toplam Bitcoin miktarı son birkaç gün içerisinde düşmeye başlayarak normal düzeye geriledi. Piyasanın madenciler açısından yeniden normale dönmüş olması piyasayı doğrudan etkilemese de yatırımcılara biraz olsun güven verebilir.

Bitcoin madencilerinin son 1 yıl içerisinde sattıkları BTC miktarı

Piyasaya Korku Hakim

Kripto para yatırımcıları geçen hafta yaşanan düşüşün etkilerini henüz atlatmış gibi görünmüyorlar. Çünkü mevcut verilere göre kripto para piyasasına şimdilik hala korku hakim. Korku ve Açgözlülük Endeksi verilerine göre yatırımcılar şu an için piyasanın gidişatından pek memnun değiller. Yatırımcılar piyasanın ne yönde ilerleyeceği konusunda hala tam olarak emin değiller.

Kripto para piyasasındaki “Korku ve Açgözlülük Endeksi”
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment