Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 20 Bin Dolar Öncesi Görülen Tablo Yeniden Görüldü

Bitcoin yatırımcıları en son 2016 yılında görülmüş bir sinyali yeniden gördüler ve umutlanmaya başladılar.

Bitcoin fiyatı Aralık 2017’de 20 bin dolara kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Fakat 2018’in başından itibaren değer kaybetmeye başlayan Bitcoin, aradan geçen bu süreç içerisinde 3 bin dolara kadar düştü. BTC her ne kadar daha sonra yeniden yükselip 9 bin dolara kadar gelmiş olsa da 20 bin dolar seviyesinden hala bir hayli uzak.

Yatırımcılar Umutlu

Bitcoin fiyatı şimdilik 20 bin dolar seviyesine uzak görünse de bazı yatırımcılar Bitcoin’in geleceğine dair umutlular. Özellikle Glassnode tarafından paylaşılan yeni bir grafik yatırımcıları iyice umutlandırdı.

Sosyal medyada paylaşılan bu grafiğe göre yatırımcıların cüzdanlarda tuttukları Bitcoinlerin yüzde 61’i bir yıldır aktif olarak kullanılmıyor. Glassnode’un yaptığı açıklamaya göre bu tablo en son 2016’nın başlarında görülmüştü ki Bitcoin fiyatı bundan bir buçuk sene sonra 20 bin dolara çıkmıştı.

Bitcoin’in 20 bin dolara çıkmasının sebebinin yalnızca bu olduğu elbette söylenemez. Fakat bundan bir önceki halvingin yapıldığı 2016 yılında böyle bir tablonun görülmüş olması bazı yatırımcıları umutlandırmaya yetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment