Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed’in Para Basma Politikası Bitcoin Fiyatını Daha da Artırabilir

Covid-19, küresel ekonomiyi bir süre hareketsiz tuttu. İnsanlar işsiz kaldı, ekonomik faaliyetler durduruldu ve işletmeler kapanmaya zorlandı. Bu da, Federal Rezerv’i, ekonomiyi duraklatmak umuduyla insanlar ve işletmeler için daha fazla yeni para sağlamaya itti. Peki ekonomi hızla düzelmezse, Fed için sırada ne var?

COVID-19 önlemleri Amerika’daki işsizlik oranının %13’e yükselmesine neden oldu ve 16 milyondan fazla Amerikalı işsizlik maaşına başvurdu. Artan nakit arzını düzeltmek için, bu yıl Fed tarafından şu ana kadar 3 trilyon dolarlık yeni para dolaşıma sokuldu. Ancak, bu sadece kısa vadede bir çözüm olacak. Artan para arzı esasen ABD dolarını zayıflatacak ve alım gücünü azaltarak, enflasyonu artıracaktır.

23 Mart’ta Fed’in oranları düşürmesinden sonra Bitcoin fiyatı, PrimeBit WebTrader

Fed’in para basması sonucu (parasal genişleme) daha fazla yatırımcının kendini enflasyona karşı korumak istemesi, Bitcoin’in fiyatını yukarı ittirdi. BTCUSD, Fed’in gösterge faiz oranlarını neredeyse sıfıra indirdiği 23 Mart’tan bu yana %44 arttı. BTCUSD bu yazının yazıldığı tarih itibariyle 9387 dolardan işlem görüyor.  

Eski Fed Başkanı Ben Bernanke’ye göre, Fed’in parasal genişleme çabaları daha fazla faiz indiriminin yerini alabilir. Fed yetkililerine, faiz oranları sıfıra yaklaştıktan sonra negatif oranlara inme ihtimali ile ilgili sorular soruldu. Ancak yetkililerin geçen haftaki ekonomik planlamaları negatif bir zemine inmeyeceğini gösteriyor.

Ocak 2020’den beri BTCUSD fiyatı, PrimeBit WebTrader

 

Negatif faiz oranlar, eninde sonunda enflasyonu daha da artıracak olsa da İngiltere Bankası ve Avrupa Merkez Bankası gibi yabancı bankaların dikkatini çekiyor. GSM’in kurucu ortağı Resenblum’a göre negatif oranlar Bitcoin’in boğa trendine doğru gitmesine sebep olabilir, çünkü insanlar negatif oranları “bozulmuş” bir şeyin göstergesi olarak görebilirler. Tudor Investment Corporation’ın kurucusu Paul Tudor da, geçen ay Bitcoin sürüsüne katıldı ve Bitcoin’in enflasyona karşı bir önlem olabileceğini söyledi.

PrimeBit’de Bitcoin sözleşmeleriyle işlem yaparak pazar haraketlerinden istifade edebilirsiniz. BTCUSD, BTCUSDT ve diğer kripto paralar ile 200x’e kadar kaldıraç ile işlem yapabilirsiniz. Masaüstü veya mobil cihazlarınızı kullanarak istediğiniz zaman minimum depozito olmadan işlem yapabilirsiniz.

Şimdi bir PrimeBit işlem hesabı oluşturun ve kripto paralarla al sat yapmaya başlayın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment