Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 27 Haziran 2019

Merhaba,

Kripto para piyasasının amiral gemisi dün itibariyle 2019’un rekor seviyesine çıktı ama 14.000$ noktasına dokunmaktan vazgeçerek bir düzeltmeyle biraz dinlenmeye karar verdi. 2 Nisan 2019’da başlayan “Yeşil Parti” sırasında benzer rekor denemeleri yaptıktan sonra hep bir mola verip, biraz olsun soluklanıp ardından yoluna devam ederek partiyi daha da yeşillendirdi. Bitcoin bunu yapmaktan büyük zevk alıyor. Hızla yükseliyor ve olması gerektiği gibi düzeltmeler sırasında dinleniyor. Son 7 günde %40 ve son 90 günde %221 artış gösteren Bitcoin, 2018’de yaşanan %85’lik kaybı da geri almak üzere.

Kripto para piyasasının amiral gemisi Bitcoin 13.000$ engelini bir kez daha test etmek için hazır bekliyor. Bu engelin aşılmasıyla 2019 için yeni ATH’ler (“All Time High” yani “Tüm Zamanların En Yükseği”) yaşanacaktır. Ancak bu günlerde şahit olduğumuz düzeltmenin ne kadar derine ineceği de bu ATH’lerin yaşanma zamanını etkileyecektir. Her ne kadar piyasa bu düzeltmelerin uzun zaman almayacağı izlenimi verse de piyasanın olgunluğu için bir miktar derin yaşanmasını umut etmeliyiz.

Fakat mevcut durumdaki hızlı fiyat artışı nedeniyle piyasanın çok heyecanlı olduğunu aklımızdan çıkarmadan hızlı, ani yukarı sıçrayışlara da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Piyasanın heyecanlı olması bir anlamda iyi gibi görünse de aslında FOMO’dan kaynaklanmasından dolayı kısmen yapay bir heyecan olduğunu söyleyebiliriz. FOMO yani “Fear Of Missing Out” ilk olarak 2004 yılında yazar Patrick j. McGinnis tarafından ortaya atıldı. Kısaca, bir tür kaçırma/kaybetme korkusudur. Sosyal bir kaygıdır. Başkalarının yaptıklarıyla sürekli bağlantıda kalma arzusudur. Kripto para piyasasındaki son heyecanın önemli nedenlerinden birisi olarak gösterilebilir. İşte bu kaygı fiyatın hızlıca 14.000$’ları görmesini sağlayacak ana etkenlerden birisidir.

Ayrıca piyasadaki hareketliliğin bir başka nedeni olarak alt coinlerden Bitcoin’e olan kaçışa (FOMO’nun da etkisiyle) dikkat çekmek gerekir. ETH, XRP, Bitcoin SV, TRX gibi altlardan amiral gemisine aktarılan yüzde oldukça büyük.

Hareketli ortalamaların üzerinde ısrarlı bir şekilde seyretmeye devam eden amiral gemimiz iki önemli trend çizgisini de dik açılarla kırmayı başarmış görünüyor günlük grafikte. Hala boğaların güçlü olduğunu ayılarınsa kış uykusundan uyanamadığını net bir şekilde görmek mümkün. MA200’ün oldukça üzerinde yoluna devam etmesi nedeniyle fiyatların boğa hakimiyetine iyice kapıldığını söylemek gerek. Fiyatların MA200 ile birleşmesi olasılığı uzun zaman için söz konusu değil gibi görünüyor. Benzer durum MA50 ve 20 için de geçerli. Kısa zaman içinde 14.000$ ve üstünü görmememiz için bir neden yok.

Haftalık grafikte Golden Cross 20×50’nin gerçekleştiği bunun da boğaların inadını gösterdiğini söyleyebiliriz. Fiyatların bu her iki hareketli ortalamadan uzakta olması bu inadın bir süre daha devam edeceğinin habercisi. Özellikle haftalık grafiğe baktığımızda Ağustos ayı içinde ya da biraz daha önce fiyatların 20.000$/25.000$ ve üstüne göz kırpacağını hatta ihtimal dahilinde aşacağını söylemek falcılık olmaz.

Son olarak sizlere bir önerim olacak. Özellikle Telegram’da ve daha sonra Twitter’da yüzlerce hatta binlerce sinyal grupları var. Kimilerinin 6.000’den fazla takipçisi, üyesi var. Bunlardan birisine katılmanız durumda (belli bir ücret alınacaktır sizden) piyasanın yükselen bu zamanlarında iyi kazançlar elde edebilirsiniz. Onlar paylaşır siz işlem açar kazanırsınız. Bu tür fırsatları değerlendirmek gerek.

Ya da ömrünüz boyunca sadece bir eğitim alarak teknik analizi ve tüm detaylarını öğrenir ve kimseye bağlı kalmadan yine ömrünüz boyunca kendi analizinizi kendiniz yaparsınız. Hangisi daha mantıklı ve kolay geliyorsa seçim sizin seçiminiz olacaktır. teknikanalizegitimi.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment