Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası Facebook’un Kripto Parasından Endişeleniyor

Singapur Merkez Bankası, Facebook‘un geliştirdiği Libra adlı kripto para projesinin yakından incelenmesini istiyor.

Singpur Merkez Bankası yetkilileri geçtiğimiz günlerde düzenledikleri toplantıda Facebook’un yeni kripto para projesi hakkında konuştular.

Singapur Merkez Bankası Genel Müdürü Ravi Menon düzenlenen toplantı sırasında bu kripto para projesi hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Bu projenin belli başlı avantajları olduğunu söyleyen Menon, Libra projesiyle birlikte bankacılık hizmetlerine ulaşamayan insanlara kolaylık sağlanabileceğini düşünüyor.

Ne var ki Singapur Merkez Bankası yetkililerinin Libra hakkındaki görüşleri bununla sınırlı değil. Ravi Menon, Libra’nın her ne kadar avantajları olsa da yeteri kadar açık bir şekilde tanıtılmadığını düşünüyor. Ravi Menon tarafından yapılan açıklamalara göre ülkedeki regülatörlerin bu konuyla ilgili bir adım atmadan önce bu projenin detaylarını öğrenmeleri gerekiyor.

Menon’u endişelendiren bir diğer şey ise Libra adlı projenin güvenlik ve gizlilik düzeyleri. Libra projesinin ne kadar güvenilir veya gizli olacağını bilmeyen Singapur Merkez Bankası yetkilileri, bu soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Ravi Menon tarafından yapılan açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Şu an önümüzdeki en büyük zorluk bu projenin içeriğini anlamak. Bunun nasıl bir şey olduğunu, nasıl bir çerçeveye oturabileceğimizi öğrenmek. Bu soruların cevaplarını henüz bilmiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment