Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’te Bir Günde 16 Milyar Dolarlık İşlem Yapıldı

Bitcoin fiyatının 13 bin dolar sınırına ulaşmasıyla birlikte BitMEX’teki ticaret hacmi rekor seviyeye ulaştı.

Dünyanın en büyük kripto para ticaret platformlarından olan BitMEX, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından ilginç veriler paylaştı. Dünyada Bitcoin türev ticaretinin yapılabildiği tek platform olan BitMEX, piyasadaki yükselişle birlikte yeni bir rekora imza attı.

BitMEX tarafından paylaşılan verilere göre platformdaki açık pozisyonların toplam değeri 1 milyar doları aştı. Platformdaki ürünlerin toplam ticaret hacmi ise 16 milyar dolara ulaştı.

BitMEX’in ticaret hacmindeki bu artışın kripto para piyasası genelinde yaşanan artışla doğrudan bağlantılı olduğunu söylemek mümkün. BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes de konu hakkında yaptığı açıklamalarda durumun bununla bağlantılı olduğunu belirtti. Hayes, ticaret hacminin 10 milyar doları aşmasıyla birlikte şu açıklamayı yaptı:

“2019’un boğa piyasasına hoş geldiniz!”

Kripto para piyasasının bu denli artış yaşamış olması yalnızca BitMEX’i değil, sektördeki CME Group gibi şirketleri de etkilemişti. CME Group’taki Bitcoin sözleşmelerinin toplam hacmi bu ay içerisinde rekor seviyelere ulaşmıştı.

Kripto para sektöründeki uzmanlar piyasada yaşanan bu artışın bireysel yatırımcılardan mı yoksa kurumsal yatırımcılardan mı kaynaklandığını henüz bilmiyorlar. Bilinmeyen bir diğer şey ise piyasadaki bu artışın devam edip etmeyeceği.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment