Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 3 Temmuz 2019

Merhaba,

Boğalar geri dönerek vahşi bir hamleyle intikamlarını aldılar.

29 Haziran’da başlayıp 30 Haziran ve sonrasında devam eden acımasız düşüş birçok yatırımcının ve küçük oyuncunun büyük zararlar elde etmesine neden olmuştu. Bu acımasız düşüşün sebeplerinin neler olduğu araştırılırken aynı zamanda zararın minimize edilmesi için neler yapılabileceği de düşünülmeye başlanmıştı. Fakat tarihin tekerrürü ve garip bir cilvesi diyebiliriz; İspanya Boğa Festivallerinin haber programlarındaki görüntülerini bilirsiniz, birden sokağın köşesini dönüp çılgınca sağa, sola, yana koşuşturan insanlar ve arkalarından onları büyük bir kızgınlıkla kovalayan boğa ya da boğalar. İşte dün Türkiye saatiyle saat tam 11:00’da haber kanallarındaki benzer bir görüntüye şahit olduk. Boğalar çok kızgın bir şekilde köşeyi dönüyorlardı ardından buna saat 17:00’deki diğer boğa sürüsü de katılınca olanlar oldu. Bitcoin 11.500$ seviyesini gördü.

Yaşananlar alt coinleri de etkileyerek Coinmarketcap’in aşağı doğru yeşil bir renge bürünmesine neden oldu. Boğa koşusu ya da kimi yerlerde tanımlandığı gibi “Rollercoaster”a binmiş olan Bitcoin, kripto para piyasasını da sırtında bir kere daha taşımaya devam etti. Önemli alt coinlerin büyük çoğunluğu %1 ile %12 arasında hızlıca değer kazandı. Bu olurken Bitcoin’in pazar değeri %62 gibi sağlıklı bir paya çıktı.

Elliot Dalga Teorisine göre tabloya baktığımız zaman karşımıza çıkan resim çok fazla iç açıcı bir durumda. Elliot 2. dalgayı tamamlayıp 3. dalga hareketine başlayan Bitcoin’in yolculuğu yukarı doğru devam edecek. Fib 14.600$’ın üstünde 3. dalganın tamamlanması beklenirken, düzeltme 4. Dalganın daha kısa süreceği ve çok derin bir düzeltme olmayacağı teoriye göre söylenebilir. Bununla beraber 5. dalga 20.000$ hedefini tutturmaya çalışacaktır.

Kısa Vadeli Eğilim : BOĞA
Orta Vadeli Eğilim : BOĞA
Uzun Vadeli Eğilim : BOĞA

Boğaların bu kızgın koşusu almaları gereken intikamı almakla kalmamış aynı zamanda ayılara ciddi bir zaiyat vermiş gibi görünse de yine de kış uykusundan dinç bir şekilde kalkacak olan ayıları küçümsememek, her zaman onların da intikam beklentisi içinde olacaklarını hatırda tutmak gerekir.
11.200$, 11.400$, 11.800$ ve 12.350$ seviyelerini takibe almak önemli direnç noktalarına hakim olmak anlamına gelir.
10.600$, 10.400$, 10.200$ ve psikolojik 10.000$ destekleri için de aynı şeyi söyleyebiliriz.
Ichimoku Bulutu’nu kullanarak bütün gerçek destek ve direnç noktalarını birkaç saniye içinde çizebileceğinizi ve bunu kullanarak sadece destek ve dirençler ile başarılı alım satımlar yapabileceğinizi biliyor musunuz?
teknikanalizegitimi.com
Bu koşuda geride kalanlar boğaların altında ezilenler olurken, boğaların önünde koşanlar her zaman kazananlardır. Her zaman boğaların önünde olmanız dileğiyle…

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment